Jump to content

Jonna

Leden
 • Content Count

  0
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jonna

 1. Jonna

  November - December - Januari mama´s

  Hier gaat alles goed. Ons dochtertje is flink aan het groeien en alles gaat zo snel! Ik prijs mezelf enorm gelukkig dat het na de eerste IVF is gelukt. Lieve SuzyQ, kraamvisite zal altijd moeilijk blijven. Natuurlijk ben je blij voor de ander, maar voor jou is het gewoon erg moeilijk. Ik zal altijd denken aan alle vrouwen waarvan ik weet dat het bij hun niet zal lukken of met een traject bezig zijn, vroeger praatte ik er zo makkelijk over maar als je ouder wordt en merkt dat alles niet zo vanzelfsprekend is dan komt er een hele andere kijk op. Lievie, wat een spannende tijd voor jou weer! Hoop dat alles goed zal gaan!!! :-* Dikke knuffel voor jullie allemaal
 2. Jonna

  November - December - Januari mama´s

  Het is een tijdje geleden, maar Conny, gefeliciteerd! SuzyQ, voor jou een verdrietige periode lees ik. Sterkte. Kan je goed je hart luchten?
 3. Jonna

  Zwanger 2015

  Hey dames, Van mijn kant uit even stil geweest, maar ons meisje is op 19 augustus geboren met een gewicht van 4310! 18 augustus om 19.00 uur begonnen de weeen, rond middernacht zat de ruggenprik erin en op 19 augustus rond 18.30 mocht ik starten met persen......de ontsluiting duurde zo lang!!!! Ik was al kapot voordat ik moest persen Na een uur en een kwartier persen kwam ze niet laag genoeg, en is er besloten tot een keizersnede. Niet wat ik had verwacht en het was best heftig maar ze is er, en ze is gezond. Dat is het belangrijkste! Nu de eerste weken met haar achter de rug, en je leeft van het ene voedingsmoment naar het andere. En die tussenliggende uren?...geen idee wat je dan gedaan hebt haha
 4. Jonna

  November - December - Januari mama´s

  Super!!!! ;D Fijn om het officieel te horen he?! Geniet ervan! :love2:
 5. Jonna

  November - December - Januari mama´s

  Connyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy wow. Op naar de bloedtest! Gefeliciteerd
 6. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Wat lijkt wachten op dinsdag a.s dan een eeuwigheid he Conny. Ik hoop voor je dat de bloedtest positief is!
 7. Jonna

  November - December - Januari mama´s

  Is gewoon erg spannend! Succes :-*
 8. Jonna

  Broedkipjes zomer 2015

  Oh zo spannend Conny! Hoop op een goed bericht voor jullie voor zaterdag!
 9. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Oh Conny, wat goed zeg die 20 kilo! Inderdaad is een positieve instelling belangrijk, zo min mogelijk piekeren al is dat echt niet altijd makkelijk.
 10. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Ik moest 2x menopur prikken, dus 1 ampul "water" leegtrekken met de lange naald, en dan in de eerste poeder ampul spuiten en zorgen dat alles oplost. Dan weer alles eruit trekken, en in de volgende poeder ampul herhalen. Lange naald vervangen door korte en die prikte ik dan eerst. Daarna de decapeptyl prik, vond ik qua naald een iets minder prettige prik, maar ook dat went en heb ik mijn manier voor gevonden om hem minder te voelen
 11. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Ik spoot altijd rond 19:00 uur, net als de decapeptyl. Na het eten zeg maar, was voor mij het handigste te onthouden want ben soms wel eens vergeetachtig Haalde ik het voor het eten uit de koelkast, zodat het niet zo koud meer was om in te spuiten
 12. Jonna

  Zwanger 2015

  Die waren heel pittig Ger! Daar liep ik dan te waggelen in huis op mijn opgezwollen voeten/enkels/benen. Zucht steun kreun....nee die hitte is niets voor mij! Alles gaat verder goed, gisteren nog naar de VK geweest. Is inderdaad een mooie "tussen"tekst. Van mij hoeft het er ook niet dik op te liggen hoor, maar ik was gewoon benieuwd wat voor mooie teksten er zijn voor ouders waarbij het niet is komen aanwaaien. Hoe gaat het bij jullie?
 13. Jonna

  Zwanger 2015

  Ja, je moet jezelf echt dwingen om veel te drinken, want ongemerkt drink je toch te weinig. Ach, ben nu elke dag vroeg wakker, dus lekker nog even in de ochtend de deuren open zolang ik schaduw achter heb ;D Marietje ik heb die angst ook wel hoor! Altijd al gehad. Heel tegenstrijdig, want aan de ene kant heb je de wens om moeder te worden al heel lang, maar die bevalling blijft toch een "dingetje". Maar ook wij slaan ons er doorheen hoor! (zeg ik heel stoer) Ik was trouwens een beetje op internet aan het zoeken naar een mooie tekst voor in het geboortekaartje. En dan eentje die een beetje verwijst naar het feit dat het ons niet is komen aanwaaien. Is een van jullie al een mooie tekst tegengekomen die ze wil delen hier?
 14. Jonna

  Zwanger 2015

  Dames, al een tijdje geen reacties meer hier ;D Hoe gaat het met iedereen? Ik zit in mijn laatste maandje, en zit ZO niet te wachten op die hittegolf?!! Echt, ik gun iedereen een mooie zomer, maar van mij had het dit jaar mogen overwaaien haha.
 15. Jonna

  Ik ben nieuw

  Hoi Mariska, Spannend he die eerste IVF. Heb je ook IUI gehad vooraf? Ik begrijp heel goed dat je met je nieuwe partner ook graag een kindje samen wil en als het dan al 4 jaar niet lukt is dat enorm frustrerend. Ik ben een van de gelukkigen waarbij ik na 1 IVF behandeling zwanger werd (daarvoor 6 x IUI gehad met hormonen spuiten) Maar telkens als ik bv zo'n verhaal van Pitbull_lady lees, besef ik maar al te goed dat het dus het compleet tegenovergestelde verhaal had kunnen worden. Ik heb onder het onderwerp IVF een eigen topic(je) gemaakt, waarin ik mijn stappen heb verwoord hoe het bij mij is gegaan. Misschien heb je daar wat aan? In ieder geval heel veel succes!
 16. Jonna

  Hey hallo

  Hey hallo, Ik zal me even voorstellen. Ik ben Jonna, 33 jaar en ik ga aan mijn eerste IVF beginnen. Ontzettend spannend allemaal en het is fijn om ervaringen te kunnen lezen op deze site. Mijn man en ik hebben al een lange tijd een kinderwens, en zijn sinds de zomer van 2013 helaas met regelmaat te vinden op de fertiliteitpoli. Na de nodige onderzoeken is gebleken dat er (nog) geen oorzaak is dat het nog niet gelukt is, dus gestart met de IUI. Na 6 pogingen, (waarvan de laatste 3 met Menopur prikken) Helaas is het met IUI niet gelukt en is er besloten te starten met IVF. Waarschijnlijk ga ik deze site vaak bekijken en misschien een topic starten om het een beetje van mezelf af te schrijven. Voor iedereen die in hetzelfde schuitje zitten, ook heel veel succes!
 17. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Hey Carrie, Hoe was je echo gegaan?
 18. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Ik begrijp dat je het idee hebt dat je je jezelf voor de gek houdt, maar hey, dit is je eerste poging met IVF! Ik was zo ontzettend blij dat we de IVF stap konden na telkens teleurgesteld te worden door een mislukte IUI. Elke dag de spuitjes zetten gaf mij juist energie en de hoop op een grotere kans. Ze gaan toch trachten het eitje te bevruchten en bij bevruchting wordt het in je baarmoeder geplaatst. Natuurlijk is er geen zekerheid dat het blijft zitten e.d. maar daar hield ik mij niet heel erg mee bezig. Dus die hoop had ik ook, en gaf mij juist kracht. Natuurlijk kan ik niet oordelen over de gevoelens als je meerdere malen een mislukte IVF hebt gehad, want dan zijn het weer de teleurstellingen die elkaar opvolgen. Bij mij was ook alles in orde en bij mijn man ook, dus net als jouw situatie. Ik hoop dat jouw eerste IVF net zo zal gaan als bij mij!
 19. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Mijn man is ook geen fan van het kamertje, gelukkig bij de IUI's kon hij het thuis doen. Bij de procedure dat je zelf het koffertje weg moet brengen, was het helaas niet anders. Wat ik inderdaad merkte tijdens het spuiten van de hormonen, waren de opvliegers. Verschrikkelijk warm kreeg ik het dan, en was wat sneller aangebrand!
 20. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Hoe oud ben je Carrie? Ik 34, en inderdaad 1 tp. Toen bij mij de punctie was geweest, moest mijn man met de eiblaasjes in een speciaal gekoeld koffertje naar het VU rijden. (onze fertiliteitspoli deed geen IVF, alleen het traject t/m de punctie) Ik bleef achter in het ziekenhuis, er wordt nl geadviseerd na de punctie nog even een half uurtje te blijven voordat je naar huis gaat. Zelf autorijden werd ook niet geadviseerd, omdat je nog wat last kan hebben van de morfinespuit. (ik had een vriendin die me op kwam halen,was erg fijn!) Daar wordt eerst gekeken of er bruikbare eiblaasjes bijzitten, zoja, dan krijgt de man direct de mogelijkheid in een speciaal kamertje iets te "produceren" En dan is het even een paar daagjes wachten of ze bevrucht zijn, zo tergend spannend allemaal. Elke fase heeft wel iets zenuwslopends, omdat je zo graag wil dat het lukt
 21. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Ja nu op de 28 weken, 11 augustus uitgerekend. Erg spannend allemaal ;D Maar vooral heel veel zin in. Hopelijk hoor ik van jou ook goede berichten rond die tijd!
 22. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Conny, spannend weer voor jullie in juli! Ook jij heel veel succes he?!
 23. Jonna

  Hey hallo

  Bij de IVF voel je 2 prikken, omdat er aan beide eileiders de eiblaasjes weggehaald worden. Qua gezondheid inderdaad niet heel veel aangepast, ik rook en drink ook niet en eet gewoon normaal. Natuurlijk wel foliumzuur! Op het werk heb ik wel mijn diensten aangepast, omdat ik onregelmatig werkte. Toen ik het hele proces begon heb ik dan ook aangegeven dat ik geen nachtdiensten meer wilde, omdat dat je hele bioritme in de war gooit.
 24. Jonna

  Lievie's ivf traject.........

  Mijn man was ook 45 toen we begonnen (nu 47) en hij heeft al een volwassen dochter. Hij heeft het echt voor mij gedaan (en uiteraard is hij ook ontzettend blij met de zwangerschap nu het gelukt is) Dat hij deze leeftijd heeft en weer vader wordt, daar heeft hij natuurlijk wel eens over na zitten denken. Maar hij heeft gelukkig besloten dat het geluk en de liefde van een nieuw leventje veel zwaarder wegen. Hij zei wel heel eerlijk dat als ik geen moeder wilde worden dat hij het ook niet erg vond. Het belangrijkste is dat je goed van elkaar weet hoe je er over denkt en dat je eerlijk durft te zijn.
 25. Jonna

  van IUI naar ivf eenmaal andermaal

  Ik heb zelf niets gemerkt na mijn geslaagde IVF..... Het enige was uiteraard dat ik nog niet ongesteld was op de dag dat ik bloed moest laten afnemen om te kijken of ik zwanger was. (ik was te zenuwachtig om stiekem de dag van te voren zelf een test te doen)
×

Important Information