Jump to content

van 2 naar 1 slaapjeRecommended Posts

Hallo,

Ons zoontje is nooit een beste slaper geweest en nu merk ik dat het overdag ook steeds lastiger gaat. Wellicht is hij toe aan 1 slaapje ipv 2...  Hij is nu 11 maanden en in mijn omgeving is dat erg jong om naar 1 slaapje te gaan, dus ben erg benieuwd naar jullie ervaringen (vooral hoe pak je dit aan???)

Groeten Marleen

Link to post
Share on other sites

Hoi Marleen,

 

Altijd lastig die overgang van 2 naar 1 slaapje. Bij de een gaat het geheel vanzelf en bij de ander kost het veel moeite en "hangt"er net tussenin. Vaak is het in het begin een beetje uitproberen, bijv eerste keer het slaapje 's ochtends overslaan en dan 1 slaapje, maar dan wel vaak wat eerder dan 13:00 uur, want die overgang is vaak net te groot, bijv om 11:30 uur naar bed.

Vaak merk je na verloop van tijd dat je dan slaapje steeds wat later kan doen en bijv pas om 13:00 uur op bed kan leggen en daarvoor nog gewoon te wakker is.

Vaak loop je in het begin tegen wat planningsproblemen aan, bijv Oh ja, nu moet het broodje ook eerder worden gegeven worden en is je zoontje misschien weer te moe om te eten.

Het vergt misschien wel wat energie, en misschien ook weer terugval tijdelijk naar 2 slaapjes bijv als hij ziek is, maar na verloop van tijd is het vaal duidelijk: nog maar 1 slaapje!!

 

Succes en hoop dat je hier wat aan hebt.

 

Is je zoontje inmiddels weer een beetje opgeknapt?

Liefs Lief

Link to post
Share on other sites

He Marleen,

 

Lastige fase van 2 naar 1 slaapje...Heeft een maand of twee bij ons geduurd. Als we 'm 's ochtends lieten slapen, dan werd het niets met de middagslaap. Dus we bekeken het per dag. Ene dag lukte het 'm wel, en andere dag niet. In dat geval 's ochtends een powernap van maximaal veertig minuten. Dan maakten we 'm wakker. Lieten we hem langer slapen, dan was het 's middags drama. Na een maand of twee was hij gewend aan 1 slaapje. Wel meteen om 13.00 naar bed, terwijl dat voorheen later was.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information