Jump to content
patricia

Vrij vragen van werk na TP

Recommended Posts

Hallo,

vraagje. Lees tussendoor al wel berichtjes maar vond het voor mij overzichtelijker om een apart topic te openen.

Hoe doen jullie dat na een TP. Ga je gewoon de dag erna weer te werk of vraag je vrij? Zijn het dan vakantiedagen of meld je je ziek?

Ik hoor graag van jullie!

 

Groetjes Patricia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb van alle tp's ( 7) gewoon gewerkt. Ik heb alleen vorig jaar met de laatste hyper poging niet gewerkt. Ik heb vrij zwaar lichamelijk werk en omdat dit de laatste poging was wilde ik alles uit de kast halen. Ik heb het er toen met mijn leidinggevende over gehad en zij vond dat ik me hiervoor ziek mocht melden. Ik heb me al jaren niet ziek gemeld en dat kan ze enorm waarderen vandaar dat ze voorstelde om me ziek te melden. Niet elke werkgeven hoeft natuurlijk zo coulant te zijn. Helaas heeft alle rust toen niks geholpen.

Van onze laatste cryo tp heb ik gewoon alles gedaan omdat we echt alle moed hadden opgegeven. Ik heb lekker gewerkt en ook zware boodschappen kratten etc getild en toch was ik zwanger.

Ik denk ook niet dat het feit of het wel of niet lukt te maken heeft met werken of tillen.

Maar je moet doen wat goed voelt en dat je je er later niet schuldig over voelt. Als het niet is gelukt dat je dan denkt had ik dat maar niet gedaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben de eerste keer alleen thuisgebleven tussen punctie en tp, daarna gewerkt. Tweede keer had ik nog zoveel vakantiedagen over, dat ik een maand vrij ben geweest. Dus vanaf de eerste spuit, tot een week na het testen. Dat was heel luxe, en heel fijn. Zeker de 2e wachtweek was ik dolblij dat ik geen vragende gezichten van collega's zag als ik terugkwam van de wc ( zoals de 1e keer ).

Heb mezelf verder niet ontzien, gewoon boodschappen gesjouwd, gesport, enz. Tweede keer had ik Koen van 9 maanden waarmee ik heb lopen slepen. Tja, da's toch ook tien kilo die je steeds trap op, trap af draagt.

Ach, ik geloof eigenlijk dat als het embryootje zich wil nestelen, dat toch wel doet, ongeacht wat jij wel of niet laat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk heel eerlijk gezegt dat het het belangrijkste is om naar je gevoel te luisteren....met andere woorden, alsje het gevoel hebt dat je na de terugplaatsing de wachtweken in alle rust wil ondergaan en daardoor voor je gevoel er alles aan hebt gedaan om zwanger te worden, dan denk ik dat dat ik wat je moet doen........

Niet dat je jezelf later gaat verwijten of vragen had ik maar dit of dat gedaan.......

 

Persoonlijk denk ik dat rust wel het beste is voor je geest en lichaam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb al afgesproken met de teamleider dat ik de dag erna vrij ben. Zodat ik een dagje rust heb. Daarna ga ik gewoon werken, heb ik wat afleiding ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Patricia,

 

Ik heb na de punctie zietdagen gekregen.

Tot mijn testdatum heb ik ziektedagen gehad.

Dus 2,5 week ziektewet ongeveer.

In overleg met mijn leidinggevende.

Zij vond dat ik het lekker rustig aan moest doen, omdat het al de zoveelste poging was, en iid ook onze lààtste.

 

Daarna heb ik er zelf voor gekozen om nog een paar week thuis te blijven, omdat ik zwanger was en geen risico wilde lopen dat het mis zou gaan.

Omdat het werk best wel zwaar is, met tillen enzo.

 

Ik wilde wachten tot we een echo met hartactie hadden gezien.

Die kregen we, maar omdat ik constant veel bloed verloor, en ook 2 à 3 x in de week naar het zh ging voor een echo om te zien of het hartje nog wel klopte en ik geen mk had gehad, ben ik langer thuis gebleven.

Dit onbetaald.

 

Maar ik wilde er alles aan doen voor mijn gevoel dat het goed zou blijven gaan.

Dus verder veel rusten thuis.

 

Uiteraard ontkom je niet aan bepaalde dingen, mijn dochter moest naar en van school.

Ze blijft wel over, dus allèèn 's morgens weg brengen en om 15.15 weer halen.

Op de woensdag en donderdag gaat e naar de bso, dus dat was 's morgens halen, en later weer halen, of mijn man haalde haar van de bso.

Ik maakte eten en deed de boodschappen.

 

Voor mijn gevoel heeft dit wel uitgemaakt, nu ik nog steeds zwanger ben, maar dat weet je nooit.

 

Je moet iid doen wat jij denkt wat goed is.

 

Net wat Lief zegt......

Doen waar je je zelf goed bij voelt.

 

Groetjes Raffie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi meiden, bedankt voor jullie reacties. Ik denk idd dat ik even afwacht hoe ik me me voel tegen die tijd en en dan event. een dag erna vrij/ziek neem/ben. En hoe meer behandelingen we achter de rug hebben hoe meer rust ik ws neem. ;)

 

Groetjes Patricia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve forum-genoten,

 

Hier weer een vraag van mij... Tja, eerste keer ICSI met alle onzekerheden en zo die daarbij horen...

 

In al mijn oprechte eerlijkheid ben ik daarnet naar mijn leidinggevende geweest om het één en ander te bespreken voor als het straks zo ver is met punctie en TP.

Hij vertelde doodleuk dat hij de meneer van HRM erachter aan had gestuurd en dat de conclusie daar was "dat ik niet ziek ben, maar iets met mijn gezonde lichaam laat doen". Jullie begrijpen vast mijn huidige emotionele toestand, gevoed met wat hormonale toestanden:  :mad:

Op de dag van de TP èn de dag van de punctie moet ik maar een vakantiedag opnemen...

 

Is dat normaal? Of heb ik gewoon een erg onaardige leidinggevende?

 

Liefs, Ditte

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ditte, ook ik moest gewoon vrije dagen opnemen voor na de tp! Ik was niet ziek zoals werd geformuleerd. Na de punctie zou ik me wel ziekmelden hoor als ik jou was. Ik had iig last van mn buik en kon egt niet zoveel lopen als zou moeten in mijn werk

 

Groetjes Patricia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo dames ,

mijn werk weet hier niks van , het is net een kippenhok daar en ik heb geen zin in!!

zo zie je maar eerlijk zijn en gekke antwoord krijgen.

Ik heb me gewoon ziek gemeld na de punctie, was niet leuk om te jokken maar wat moet gebeuren moet gebeuren!!

 

succes :-*

 

groetjes Lulu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gelukkig heb ik het heel erg goed getroffen met mijn werk.

Ik vertelde het hele verhaal aan mijn baas, en die vertelde mij dat ik me niet druk moest maken, als ik maar ongeveer een week van te voren liet weten als ik de punctie en de tp krijg, dan regelt hij een ander voor mij, dus gelukkig hoef ik me daar geen zorgen over te maken.

 

Ik kan me indenken dat je het moeilijk vind, maar luister naar je lichaam en doe wat je moet doen, en NIET wat ze op je werk willen, meld je anders gewoon ziek

 

Veel liefs xxx Marielle

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Kinderwens,

 

Hoe kwam je werkgever erop om dit onder bijzonder verlof te laten vallen? Wel handig voor de meiden hier om te weten.

Want meestal zegt een werkgever dat er niks is geregeld en kan je al je vrije dagen gaan opnemen.

 

Ben benieuwd.

 

Liefs Lief

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb gewoon een mailtje gestuurd aan onze personeelsfunctionaris/vertrouwenspersoon, ik had gehoord dat een bezoek aan een specialist valt onder bijzonder verlof en vroeg me af of dat ook voor IVF gold, dat heb ik hem gevraagd en als antwoord kreeg ik terug dat de punctie, de dagen ertussen en de TP onder bijzonder verlof viel. Die mail heb ik uitgeprint en aan mn baas gegeven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hm, elke sector en elke baas werkt weer anders. Dat blijkt maar weer.

Ik ben zelf ook heel erg bezig geweest hoe en wat met mijn werk en onze IVF. Het is namelijk niet vooruit te plannen wanneer je moet komen.

In de zorg kan ik niet alle keren zomaar 's morgens (drukste tijden) weg of afmelden.

Ik heb er ook met mijn teamleidster over gehad. Ze stond wel achter me en ik wilde het voor alle anderen geheim houden gezien ik werk in o.a. mijn eigen dorp en ja..........daar heb ik geen zin in in dat geroddel.

Ik mocht me steeds afmelden zodra ik wat wist. Nu viel het bij ons net paar keer in weekend en koninginnedag, dus mijn werk heeft er niet veel onder geleden. Maar eerlijk gezegd.........IK TOCH WEL! Ik merk gewoon dat ik me heel druk kan maken over mn werk, hoe moet het nou en het is al zo druk! Misschien voor enkelen wel herkenbaar.

In het ziekenhuis is het ook slecht te regelen om later te vragen om te komen. Ze werken alleen 's morgens met puncties en echo's en willen de afspraken ook op elkaar laten volgen.

In de zorg beginnen we al rond 7u, dus heel vroeg is ook niks.

 

Wat ik wel nog kwijt wil; ik heb me net voor mn punctie al ziek moeten melden. Toch nadrukkelijk op verzoek van de specialiste ivm kans op overstimulatie!! Zeker bij minder licht werk was dit wel belangrijk en na de punctie heb ik ook best last van mn buik gehad. Dus volgens mij is ziek gewoon ziek. Ook al kies je zelf voor IVF.

Sorry hoor, maar degene die op wintersport gaan en iets breken kiezen toch ook voor deze vorm van vakantie??? (ik ook wel eens, hihi) Maar dan ben je ook ziek met een of andere ledemaat in het gips.

Zo dat moest er even uit! ;)

 

Sterkte allemaal.

 

Liefs, Merel

Share this post


Link to post
Share on other sites

tja, zo zie je maar weer, mijn leidinggevende waren niet zo meegaand, absoluut niet en het was maar moeilijk en lastig! Fijn dat het ook anders kan.

Ik begrijp je wel Merel, want die druk voelde ik ook steeds, hoe alles moeten regelen enz. Vooral toen ik het ook prive wilde houden drukte dit heel zwaar, omdat mensen toch wel gaan roddelen en vanzelf 1 en 1 bij elkaar gaan optellen en het dus toch wel door hadden wat er speelde....

 

Liefs Lief

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het argument "Wat nou als ik mijn been breek tijdens het skiën" ga ik zeker gebruiken!!!

 

Voor het moment vind ik het ook wel prettig om vrije dagen op te nemen, heb je ook geen last van moeilijke vragen.

Het is wel lastig om in deze periode er niet te zijn, maar ja daar kan ik natuurlijk geen rekening mee houden.  ;)

Dinsdag is de grote dag, ben benieuwd hoe mijn leidinggevende daarop reageert!

 

Groetjes Ditte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information