Jump to content

Baby van 8 maanden zooooo vroeg wakker..weet het even niet meer!


Recommended Posts

Hallo meiden,

 

Ons zoontje van 8 maanden is nooit een beste slaper geweest. De eerste 4,5 maand sliep hij overdag tussen 05.00 en 19.00 2x per dag een half uurtje, voor de rest huilen. Na 4,5 maand erachter gekomen dat hij een buikslaper is en kreeg hij overdag een normaal slaapritme. Tot 7 maanden werd hij nog 1 a 2 keer per nacht wakker voor een voeding. Na wat probeersels hebben we dat rigoreus gestopt, en gingen we van 03.00 naar 05.30, soms 06.00. De laatste twee weken is het echter hopeloos en wordt meneer al rond 04.30 a 05.00 wakker. Vanmorgen zelfs 04.10!!!! En hij is dan ook klaarwakker en wil niet meer slapen, wel spelen. Laten liggen werkt niet, dan wordt zijn broer wakker. We hebben zijn kamer extra verduisterd ( hij slaapt aan de zonkant ), werkt niet. Afgelopen nacht zijn wij zelfs in de logeerkamer gaan liggen en hij in onze kamer, die is erg donker. Maar het resultaat was 04.10...begin er intussen echt wanhopig van te worden, we hebben nu al 8 maanden niet meer dan 5 a 6 uur per nacht geslapen, daar word je al moe van..maar nu hij zo ontzettend vroeg is, zit mijn hoofd permanent vol watten, doet mijn lijf zeer van vermoeidheid en heb ik bloeddoorlopen ogen...weet het even niet meer..heeft iemand nog tips?!?

Link to post
Share on other sites

pffffffffffff, ik leef met je mee hoor, ik wordt er al moe van als ik het lees! petje af voor jullie!!

Ja dat is een lastige situatie, maar ik denk om hem steeds te verplaatsen naar een andere kamer, haal je je baby ook uit zijn normale ritme, dat zou ik niet doen persoonlijk.

Verder zou ik eens in zijn kamer kijken, hoe ziet de kamer eruit, is het een rustige babykamer, of juist veel kleur en veel dingen te zien? Je baby, als ik het zo lees, is waarschijnlijk erg prikkelgevoelig en heeft weinig nodig om geprikkeld te worden en kan zich misschien daardoor moeilijk aan slaap toegeven?

Heeft je baby een strak ritme, bijv ook met een duidelijk ritueen voor het slapen, bijv boekje lezen samen?

Is er misschien lichamelijk iets waar je baby last van heeft?

 

Heb je gevraagt of iemand van het consultatiebureau eens bij je thuis mee kan kijken en denken voor een oplossing? Die zijn met name hierin gespecialiseerd en kunnen je tips geven en bijv een overzicht van de dag uitgeschreven?

 

Weet niet of je hier iets mee kan?

 

Sterkte, liefs Lief

Link to post
Share on other sites
Guest tanja1969

hey suzy,

 

moeilijke zeg, heb ook zoiets gelijks meegemaakt met Joris

hij wilde niet in zijn eigen bed slapen en omdat ik toen lichamelijk enorm slecht was (kon zijn eerste 2 jaren zelf niet goed lopen en Joris niet tillen)

hij heeft toen veel bij mij in bed geslapen, ook omdat ik hem borstvoeding gaf en was voor mij makkelijker, meneertje bediende zichzelf snachts hihihihi

 

ik heb toen hij bijna 2 was er hulp bij gevraagd en ik kreeg een soort van JoJo(die van de tv) en zij heeft mij enorm goede tips en zo meer gegeven. duurde wel (naar mijn gevoel) heel lang maar uiteindelijk met haar hulp is Joris gaan slapen in zijn eigen bedje, ging eten

een echte verademing voor mij want ik kon het niet meer aan en nu met vaste rituelen ging het steeds beter

 

schroom je niet en ga hulp vragen want daar zijn ze voor. succes meid

 

liefs Tanja

Link to post
Share on other sites

Hey Suzy..

 

Tja we hebben het al veel over dat slapen gehad he...ik voel zo met je mee..

Tips geven vind ik dan ook lastig..maar wat wij wel hebben gedaan is vol blijven houden met tygo.

In het afgelopen jaar is hij 1 keer eerder dan half 7 uit zijn kamer gekomen (omdat hij ziek was..). We hebben volgehouden om in zijn kamertje rond te lopen met hem, weer neer te leggen, even laten huilen, flesje geven...wat dan ook, maar niet uit zijn kamertje. Van 7 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends moest hij gewoon slapen, zo niet niet dan doen we ook niets anders...zo heeft hij het opgepikt en was het wel heel duidelijk voor hem... Zeeeeeeer slopend, want wat een uren heb ik daar (huilend, moedeloos, slapend, ontreddert) doorgebracht.

Misschien inderdaad toch eens kijken of er hulp is (en ik heb nog steeds dat nummer voor je als je wilt..)

 

Je bent wel een kanjer hoor dat je het zo vol houdt, dat wil ik toch even gezegd hebben!

Bij ons ging het vanaf de 9de maand steeds iets beter en nu hoor je mij niet meer klagen, die 1 x per nacht is een verademing!

Link to post
Share on other sites

Bedankt voor jullie lieve reacties! Dat doet me goed.

 

De babykamer heeft bij ons lichte kleuren. We wisten niet of we een jongen of meisje kregen, dus alles heel neutraal en met weinig poespas ingericht. Dat zou het probleem niet moeten zijn. Inslapen doet hij trouwens wel, het gaat vooral om het vroeg in de ochtend wakker worden. Het verplaatsen naar onze kamer hebben we als laatste wanhoopspoging gedaan. De zon komt op aan de kant van Thijs z'n kamer, dus we dachten dat dat misschien van invloed was. Maar ja, om 04.10 was het nog donker buiten..dus dat was het ook niet. Nu is het zo dat Thijs niet slaapt als hij op z'n rug ligt ( kwamen we achter na 4,5 maand huilen..). Door het warme weer hebben we hem de laatste tijd geen slaapzak aan gedaan, en nu bedacht ik me gisteren dat dat misschien wel de reden was dat hij zo extreem vroeg was. Afgelopen nacht slaapzak aan gedaan, en toen was het vanmorgen ineens bijna zes uur!! Da's gewoon uitslapen :)

Ben benieuwd of dat vannacht hetzelfde is.

 

Goh Tanja, jij hebt dus hulp gehad van Jojo..heb daar ook wel aan gedacht..en wie weet ga ik het doen ook. Zes uur is niet goed, maar wel ok. Maar zoals de afgelopen twee weken...pfff voel me tien jaar ouder. 

Jij hebt het de eerste jaren met de jongens ook niet makkelijk gehad he..in je uppie, slecht slapen en dan ook nog eens twee allergische kinderen..petje af.

 

Lief, we zijn erg van de vaste rituelen. De drie RRR worden hier goed nageleefd. Heb het gevoel dat het goed is voor mijn kinderen, en voor ons. Lichamelijk is Thijs in orde, we zijn zelfs naar een osteopaat geweest. Die vond niets, maar vond dat Thijs motorisch erg goed was, heel alert en neemt veel in zich op. Qua prikkels valt het volgens mij wel mee. Vind hem qua karakter tot nu toe gelijkmatiger dan Koen.

 

Ja Marleen, wij waren partners in crime met het slaapgebeuren..vind het lief dat je me een kanjer noemt, maar als hier iemand een kanjer is, dan ben jij het wel. Jouw situatie was toch wel erger dan die van ons. Verschil is alleen dat ik 's ochtends fris en fruitig achter m'n bureau moet zitten en een foutje kan grote gevolgen hebben. Dufheid is dus niet zo'n succes :(

Dat telefoonnummer hou ik zeker in gedachten.

 

Het erge is dat Michel en ik het nu op elkaar gaan afreageren, de eerste uurtjes van de dag zijn tegenwoordig niet de meest gezellige. Beetje ruziemaken over wie het meest moe is haha

 

ok, op naar de nacht en de hoop ik late ochtend..

 

Link to post
Share on other sites

Hey SzyQ; Dat denk ik idd ook. Een slaapzak geeft kids een veilig en geborgen gevoel, dus denk zeker dat dat het is geweest! Ga zeker voor je duimen op betere nachten en late ochtenden qua wakker worden!!

 

Slopend kan dat zijn ja, als je kids niet goed slapen, dat heeft gelijk invloed op je gemoedstoestand en ben je veel prikkelbaarder dan anders.... Hoop dat jullie allemaal snel meer slaap krijgen.

Enentueel opa en oma vragen voor een weekendje oppassen ofzo?

 

Pas op dat je er niet zelf aan onderdoor gaat.

 

Succes, Liefs lIEF

Link to post
Share on other sites

Nou dat waren weer twee ochtenden 05.15. Een nacht in onze kamer, een nacht in zijn eigen kamer. Nou ja, is beter dan 04.10...:(

Koen werd vanmorgen ook vroeg wakker door het vrolijke geschetter van z'n broer. Dus daar zat ik, met een slecht humeur met twee kinderen beneden op de bank..Mijn man vertrok naar de logeerkamer, en morgen mag ik.

 

Ben vanmorgen m'n geduld een paar keer verloren..voelde me zo uitgeput, en allebei zaten ze te vervelen...ben flink uitgevallen. Voel me daar dan weer schuldig over, ze reageren natuurlijk op mij. Toen Koen zich, ondanks herhaalde waarschuwingen van mij, weer tegen me aan liet vallen en ik daardoor hete koffie over mij en mn laptop heen kreeg, was de maat vol.

Heb Michel uit bed gehaald en ben even een half uurtje naar buiten gegaan. Dat afkoelen werkte wel voor me, en nu zitten ze zoet samen te spelen.

Ik moet over drie weken naar het consultatiebureau ivm slaapgedrag van Thijs. Maar eens bespreken wat de mogelijkheden zijn. Ik weet het niet meer!

Link to post
Share on other sites

Hey Suzy,

 

inderdaad heel erg slopend als je niet goed kan slapen. ik herken het gevoel enigzins omdat massimo ook bijna nooit doorslaapt. hij slaapt wel tot 6 voor zn fles en daarna tot half 7 7 uur maar hij wordt bijvoorbeeld weer vaak wakker. soms wl 4 keer waardoor ik dus soms nit langer dan 1.5 uur achter elkaar slaap.. daar wordt je ook gesloopt van.

 

ik kan je helaas geen tips geven maar alleen met je meeleven. ik heb ook echg alles al geprobeerd.. heel de kamer al anders gezet, wel lampjes geen lampjes enz enz.

mijn laatste redmiddel is de tablettjes van vsm kindival. dez hb ik nu in huis. ik wacht het nog heel even af en als hij blijft klooien ga ik hiermee beginnen. 1 tabletje per dag savonds. ben benieuwd of ik hierdoor verandering zie.

 

succes meid en hou vol !!

Link to post
Share on other sites

@ uzy Q, ik denk alleen wel dat het wel noodzakelijk is dat, en ik hoop dat dat kan, even hulp van opa's en oma's inschakeld, want jullie moeten bijslapen wil je het nog trekken de komende tijd.

 

Is dat een mogelijkheid?

Link to post
Share on other sites

Ene opa en oma zijn net vertrokken voor 5 weken vakantie, en andere wonen op ruim 1,5 uur rijden. En mijn moeder heeft kanker gehad en is sindsdien niet meer de oude. De jongens gaan over twee weken daar drie dagen heen, en daar voel ik me vreselijk schuldig over omdat ik weet dat ze het eigenlijk lichamelijk niet aan kan.

Vanmorgen was het trouwens 6 uur, dus dat vind ik eigenlijk heel goed. Dat is de 4e keer in acht maanden tijd, dus ben erg dankbaar voor zo'n nachtje!

 

Missd, jouw nachten klinken ook niet best..al die onderbrekingen..wij hebben dat ook gehad, en toen dat beter werd moest ik zelf opnieuw leren doorslapen..!  Ik heb dat spul van vsm even gegoogeld, lees er wisselende berichten over. Schijnt eerst erger te worden, en daarna kan het verbeteren. Laat eens weten hoe je ervaringen zijn!

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information