Jump to content
Sign in to follow this  
patricia

Verdrietig

Recommended Posts

Hoi meiden (en heren ;))

nou waar ik al bang voor was is gebeurt. Ben toch echt ongesteld geworden. Jeetje wat voel ik me waardeloos zeg. De tranen blijven maar komen. Ondanks dat ik tegen iedereen heel stoer zei dat de kans erg klein was dat het zou lukken had ik stiekum de hoop dat het wel zou lukken. Een topkwaliteiteitje, bij mij is alles voor zover te zien goed en ik heb Koen al. Denk dat moet misschien toch wel gaan lukken ondanks dat ik weet dat alles gewoon door medicatie is gebeurt en niet natuurlijk.

Wat ik nu vooral denk is.. Het was nu al een toppertje wat niet lukt, hoe moet het in hemelsnaam de volgende keer wel gaan lukken dan. Kans 1 is voorbij, geen cryo's nog maar 2pogingen te gaan en stel dat ik dan weer geen cryos heb.. Dan gaat het wel erg snel en de kans op een kindje word steeds kleiner.. Oh meiden, en dan te bedenken dat jullie dat al veel vaker meegemaakt hebben. Petje af hoor, wat een teleurstelling steeds, hakt er zwaar in en dan toch doorgaan naar de volgende poging.

Zijn jullie gelijk op dag 23 weer begonnen met de deca vanaf nu zegmaar dat je ongesteld word doordat het eitje niet is gaan innestellen of moesten jullie deze cyclus overslaan? Dat moet ik ws wel, maar wil eigenlijk gelik doorgaan. /en volgens het ziekenhuis die had ik gister even gebeld moet ik gewoon de utrogestan blijven gebruiken tot de bloedafnametest as donderdag of ik wel of niet zwanger ben. Maargoed het is overduidelijk likt me. gewoon blijven doorgebruiken of toch maar stoppen..

Nou ik ga mn tanden poetsen en dan fijn op "kraamvisite" Baby os ondertussen al 8wkn oud en was al geweest maar nog niet samen met mn vriend. Geweldig zon zin in :-\

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Patricia ,

 

wat een vreselijke nieuws zeg, even laten bezinken en zoek een beetje ontspanning.

het is altijd zo een teleurstelling waanneer red lady komt opdagen.

Ik had vorige maand mijn  tweede poging zonder succes :-[ ik was ook heel erg verdrietig dus ik weet hoe dat voelt!!!

ik had bijde keren 1 rustmaand ,nu wacht ik op mijn volgende cyclus om te starten met poging 3 en hopen op succes!!!

ik wens je veel sterkte en heel veel succes met de volgende ronde.

 

gr Lulu :love2:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest tanja1969

ooo meid toch

mijn duimen draaien heeft echt niet geholpen.

geef het een plekje, probeer afleiding te zoeken en laad je op voor de volgende poging.

 

ik weet niet hoe het verder gaat , das bij ieder ziekenhuis weer anders.

gewoon ff bellen en vragen of je direct door mag.

 

sterkte meid liefs Tanja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ooooh meiske toch!

 

He wat vind ik dit naar om te lezen. Had het zo gehoopt voor je. En dan nu ook nog op kraamvisite..pff dat je dat ziet zitten.

Verschilt per ziekenhuis of je gelijk door mag, maar wil je dat ook echt? Misschien een maandje extra om eea te laten bezinken? Nou ja, dat weet en voel je zelf het beste.

Tja en kan me je gedachten over de toekomst wel voorstellen. En helaas kan niemand je daar gerust over stellen. Hoop gewoon voor je dat de volgende poging wel succes heeft.

Knuffel!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi meiden, nou idd misschien is een maandje overslaan wel lekker. Maar ik ga het vragen voor de zekerheid. En Lulu, wat zenuwslopend je laatste poging! Had jij ook geen cryo's? Dan ben je zo aan laatst betaalde poging 3 toe.. :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat verdrietig dat het niet was gelukt,ik herken dat gevoel, dapper zeggen dat het waarschijnlijk toch niet gelukt is, maar diep in je hart hoop je natuurlijk dat het was gelukt!!

Stoer dat je op kraamversite gaat, maar je hoeft tochj helemaal niet? Ik zou snappen als je niet zou gaan, sterkte in ieder geval!!!!!

Ben het met Suzy Q eens, maandje extra rust is helemaal zo slecht nog niet, ook al wil je zo graag.

 

Sterkte meid en laat maar weten hoe het was gegaan vandaag.

 

Liefs Lief

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Lief, nou gelukkig had ik de baby al wel gezien hoor en Jasper, mn vriend ook maar de kersverse vader hadden we nog niet gezien en samen waren we nog niet geweest. Ik kan je ook niet vertellen wat de baby aanhad. Heb niet gekeken. Dat we binnenkwamen kreeg hij net de fles en daarna werd hij in de box gelegt. Ze vroegen gelukkig ook niet of ik hem vast wilde houden, wat ik de vorige keer heel stoer wel gedaan heb, maar nu niet wilde als ze het gevraagt hadden. Tja dat zal wel lastig blijven die kraamvisites :-\

Share this post


Link to post
Share on other sites

He meid wat ontzettend jammer dat het niet gelukt is! We kennen het gevoel allemaal wel denk ik.

Ik had na eerste IVF poging wel gelijk het gevoel door te willen, we hebben 1 cryo. Maar als we geen cryo hadden en weer de hele molen in moesten met IVF had ik misschien wel gewacht..................dat zeg ik nu. Bij ons kwam de klap pas wat later, veel emoties rondom alles. We zeiden wel eens tegen elkaar:"waar zijn we in terecht gekomen?"

Maar met de eerstvolgende bezoek aan feriliteitsarts bleek mijn baarmoederslijmvlies erg dun in de poging, dus wilde ze liever eerst hysteroscopie. (baarmoederonderzoek) Dit natuurlijk gedaan, wilde ook de cryo kans niet lukraak doen met de kans dat er misschien iets zou zijn!

 

Meid, ik weet dat er vanalles door je hoofd gaat...ik denk ook wel eens ow jee, nog "maar" zoveel pogingen, maar ja wat heb je eraan als alleen jezelf gek maken he???? Wie weet lukt het de vlg keer wel!!!!! Of meer kansjes met cryo's???

Neem de tijd en geen overhaaste stappen, maar vooral ook volg je gevoel. (en niet dat zenuwen trekje gevoel van snel door willen he!!!:))

 

Liefs, Merel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou Patricia, ik vind je moedig hoor!

 

Weten jullie vrienden dat jullie bezig zijn met IVF?

Hoe voel je je vandaag? Zorgt Koen voor wat afleiding?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi meiden, gelukkig zorgt Koen voor de nodige afleiding. Al valt me op dit moment dan weer ontzettend op hoe hij naar andere kinderen trekt in de speeltuin of waar dan ook(zoals vanmiddag op het springkussen) en dan doet het me zon verdriet dat hij misschien wel altijd alleen zal blijven(sorry, ws toch even n dipje dat ik zo zwart denk ;)  )

Ik ga donderdag als ik telefonisch concult heb gewoon vragen wat de concequenties zijn als ik nu al door wil gaan maar krijg n arts aan de lijn die erg protocol en volgens de boekjes gericht is dus zal ws echt even moeten wachten.... Wat uiteindelijk achteraf gezien ws ook wel goed is hoor, maarja die kinderwens he die moet nu in vervulling gaan ;D

 

Hoe is het verder bij jullie Merel?

 

Groetjes Patricia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Logisch dat je zo denkt en voelt Patricia..je wens is er, en als je dan een mislukte poging voor je kiezen krijgt, dan is het allemaal even negatief en moeilijk. Maar...sinds je hier schrijft is je positieve toon me altijd opgevallen, krachtig en vol energie er tegenaan. En die energie ga je heus weer terugvinden, maar nu even niet :(

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Patricia hou je het nog een beetje uit???? Duurt weer lang voordat het donderdag is he?!!  :o

Hier gaat het steeds beter hoor. Laatste weekje vakantie met zon heeft ons erg goed gedaan. We konden zo nog twee en halve dag naar Renesse waar mn ouders staan en hebben daar genoten. Heel fijn even afleiding na alles.

 

Ik heb inmiddels paar andere topics geopend ivm doorgaan voor TP van ons cryo'tje. Mijn BMS was donderdag 4 en zaterdag 6mm. Dus vrij redelijk. We merken dat we weer zin hebben ons hierop te richten. (en zijn waarschijnlijk net zo ongeduldig!  ;))

Mn BMS is niet van top kwaliteit en de gyneacoloog gaf als enige optie nog Viagra!  ??? Maar dat kunnen we nog even uitstellen voor andere poging als nodig is. Want het is erg duur en wordt helaas niet vergoed.

Mijn eisprong is inmiddels geweest en zondag worden we gebeld of TP door kan gaan. Het gunstige van een cryo is nu dat het minder belastend is voor mij ivm niet hoeven spuiten en niet erg vaak op controle hoeven voor echo. Dus was met werk ook beter te combineren. Anders hadden we toch nog gewacht tot na de vakantie periode voor we verder zouden gaan.

 

Meid hou je taai hoor!!!! Ik hoop voor je dat jullie door kunnen als mogelijk is.

 

Liefs, Merel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey meiden, het duurt idd erg lang voordat het donderdag is. De ergste klap is gelukkig al wel voorbij al kan ik als ik het erobver heb nog zo in janken uitbarsten. Had werkelijkwaar geen idee dat het zon impact op mij zou hebben. Ik hoop dat als we met poging 2 aan de gang kunnen(en hopen dat ik dan wel cryos heb voor mijn gemoedsrust) ik dan weer wat positiever ben. Heb nu het gevoel dat het niet gaat lukken, maargoed dat zullen jullie ook wel gehad hebben.. Morgen hoop ik dat ik gewoon kan afspreken dat ik meer medicatie mag gaan spuiten. Heb het idee dat er dan meer follikels komen en tja toch meer kans dan misschien. vanavond ga ik bellen naar een natuurgenezer. ben helemaal geen zweverig typje maar mn schoonzusje is er een jaar of 4 terug geweest voor iets anders hoor, maar toen vertelde die mevrouw dat ze veel klantjes had die zwanger wilde worden en dat ze je baarmoeder gaat opwarmen. Nou prima, als het dan wel wil innestellen!! ;) Bizar he wat je er toch allemaal wel niet voor over hebt.

Oja Merel, ik had je andere topics gevonden hoor. Spannend hoor weer in de running. Stef ziet het ook allemaal zitten? Hij zal nog niet helemaal de oude zijn denk?

 

Groetjes Patricia

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ow Patricia ik ben precies zo bezig!!! Aangezien we nogal eens uit het ziekenhuis kwamen met depri gevoelens, omdat er niet echt hoopvol gereageerd werd had ik ook zoiets van.....er moet toch iets meer zijn!!!

Ik ben nu bezig met accupunctuur. Dit in eerste omdat ik zelf lekkerder in mn vel wil komen te zitten en in balans. Ik heb al lang het gevoel dat dit niet zo is. Ik denk maar zo het moet toch goed zitten en dingen moeten samen vallen om zwanger te worden. Bv ook vitamines en mineralen e.d. Zo vertelde iemand die erg met Orthomoleculaire bezig is dat iemand met laag HB bv ook wel eens minder makkelijk zwanger kan raken.

Dus ik verwacht niet dat accupunctuur mij zwanger maakt hoor! Maar dat het misschien mee kan helpen doordat ik beter in balans kom zou kunnen!

Ik heb ook een boek gelezen; Waar blijft de ooievaar. Dit is geschreven door een fertiliteitsarts die werkzaam is in het Albert Zweitser ziekenhuis in Zwijndrecht. Zo mooi boek, vragen die beantwoord worden en ook geschreven met iemand samen die meer op de psychische belasting in gaat wat IVF met je doet. Ik heb het boek nog niet eens uit hoor. Hier gaan ze echt op het medische in en niet het "zweverige" zeg maar.  Maar het is iedereen aan te raden dit boek, mooi geschreven.

 

Stef gaat het goed mee. Als hij zo naast me zit op de bank zou je niet zeggen dat hij zo'n zware operatie heeft gehad. Hij mag weer wat fietsen, de fietstest in ZH is ook goed gegaan, flink tot het uiterste, wel onder controle, maar hij zit op een niveau dat normaal is na zoiets. En dan nog geestelijk.......gelukkig niet bij de pakken neer zetten! Dat scheelt ook veel.

Tja, voor de cryo hoeft hij dus eigenlijk niet helemaal top fit te zijn.  ;) Anders hadden we waarschijnlijk langer gewacht. Nu kostte het mij ook geen druk van mn werk, ben deze week weer begonnen en hoefde niet veel naar het ZH. En precies TP als het mag doorgaan in het weekend dat ik geen dienst heb.

Plus de werkdruk die ik nu niet had vanwege thuis zijn en vakantie scheelt ook weer. En dan ook nog dat mn BMS er redelijk uitzag, 6mm had ik vorige keer niet gehaald. We hadden allebei gelijk van we gaan ervoor!

 

Duimen draaien dan maar. (die zijn onderhand versleten zeg, haha)

 

Maar als jij je goed voelt bij andere methodes....vooral doen! Ik herken het. En als het mede rust geeft heb je alleen maar meer erbij gewonnen!

 

Liefs, Merel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Monique_Robert

Patricia.....ik lees dat je hier ook wat had geschreven.... het is zo herkenbaar wat je schrijft want wij zitten in hetzelfde bootje uiteraard.

 

Bij onze 1e icsi hadden we ook geen cryo's, dat was al onze 1e "klap" die we kregen te verwerken, vervolgens mislukte de 1e poging ook nog eens, dus je staat compleet met lege handen na zo'n 1e ivf/icsi ronde. Zoveel moeite, zorgen en pijn....voor niks denk je dan. vervolgens gingen we dus onlangs de 2e ivf ronde in, ook wij dachten dat Monique dan wel meer follikels zou hebben en het allemaal wat beter zal aanslaan als de 1e keer uiteraard. Maar ja de mmm brengt ons allemaal verassingen, want deze 2e keer waren dr follikels zelfs minder en kleiner en toch hadden we nu 1 topembryo en 4 cryo's :) dus je kunt er eigenlijks niks van zeggen, het is elke keer weer anders.

 

Deze 2e ivf ronde gingen wij in met een iets "negatiever" instelling, ook wij gingen ervan uit dat er misschien deze 2e keer wel helemaal geen goeie match zal zijn... dus toen ze ons belden over 1 topper en 4 cryo's.... toen kwamen er zelfs tranen in mijn ogen, dat was opzich al een geschenk.

 

Dus houd moed Patricia....op z'n gronings zeggen wij: kop dr veur :) het et nog nooit zo donker west, of et werd altied weer licht ;)

 

Gr Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe gaat het Patricia?

 

@ Merel, ik heb tijdens onze eerste poging ook acupunctuur gedaan. Wij allebei, en Chinese kruiden. Niet met het idee dat acupunctuur ons zwanger kon maken, maar net zoals jij, om in balans te komen. Ik was emotioneel een wrak door de hele mmm, en had het idee dat ik zelf in balans moest zijn om zwanger te kunnen raken. Bij mijn man zou het de zaadkwaliteit kunnen verbeteren. En inderdaad, ik werd direct zwanger.

Toen we voor een brusje gingen hebben we ons eigenlijk op geen enkele wijze voorbereid. Geen vitamines, geen acupunctuur. We konden ons niet voorstellen dat het weer meteen raak zou zijn, en bedachten dat we de poging erop wel weer voor de acupunctuur gingen. Maar dat bleek niet nodig, want het was weer meteen raak.

Ik ben ervan overtuigd dat ik door de acupunctuur beter in mijn vel zat, ik was rustiger.

Ga je naar een bekende acupuncturist?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Wat fijn om te lezen Suzy. Het gaat ook meer om je gevoel en ergens in mijn achterhoofd sta ik ook achter andere dingen als de "gewone" medische wereld.

 

Vandaag hebben we een TP gehad van onze cryo. Dus goed nieuws dat het ondooi proces is gelukt!!! Nu afwachten en duimen tot rond zaterdag 18 augustus. Ik ben zelf 10 augustus jarig en word dan 39jaar alweer. Zou mooi nieuws zijn en werkelijk een geweldig cadeau! ;)

 

Patricia, donderdag inmiddels voorbij, hoe is het gegaan??

 

 

Liefs, Merel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information