Jump to content
Sign in to follow this  
maaike08

Wij snappen er niets van!

Recommended Posts

Om maar met de deur in huis te vallen;

Mijn man en ik zijn in augustus begonnen aan een 2e ronde ivf.

Wij hebben een dochter die ook via ivf is gekomen. (zij is net 3 geworden)

 

Nou zijn wij in augustus met Lucrin en Gonal-f. Helaas sloeg dit niet aan en groeiden mijn eitjes niet.

De poging werd gestaakt en om vervolgens een doorstart te maken met Lucrin en Menopur.

 

Nou waren wij van de week in het ziekenhuis en daar bleek dat mijn eitjes weer niet goed groeiden.

De poging moest weer worden gestaakt.

Vervolgens kregen wij lukraak te horen dat dit het was!

We krijgen nog een afrondings gesprek en dat was het dan!!!!

Niemand die ons er oop voor heeft bereidt dat dit het laatste middel zou zijn en dat dan onze toekomst anders zou gaan zien.

 

Ik snap dat wij blij moeten zijn dat we in ieder geval 1 kind.

Maar als iemand mij erop voor had kunnen bereiden dat dit het laatste middel zou zijn om onze droom te verwezenlijken,dan was het ook moeilijk geweest,maar dan hadden wij ons er op voor kunnen bereiden!

 

Wij snappen er dus niets meer van en zijn in de war!

Is dit echt het einde?

 

Zouden er nog andere medicijnen zijn of andere mogelijkheden?

 

Is er iemand die ook moeilijk eitjes aanmaakt?

Of andere ideeen heeft?

 

Wij hopen op reacties...!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi, lees net met verbijstering je verhaal, wat lomp!

 

Als ik het goed las is dus alleen poging 1 die meetelt voor je verzekering? dan heb je er dus nog 2 over.

Is het een idee om over te stappen naar duitsland ofzo? Er zijn hier meiden die het mailadres hebben van dr scholtes en die kan dan beoordelen of dit idd het einde is of dat zij iets voor je kunnen betekeken??

Ik zou dit niet zomaar accepteren.

 

Sterkte!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ik het zo lees, krijg ik het idee dat jouw ziekenhuis het wel erg snel opgeeft. Gemiddeld zijn er een aantal rondes nodig om te kijken hoe JOUW lichaam reageert op een bepaald hormoon. Ze zeggen niet voor niets dat een koppel gemiddeld 3-6 pogingen nodig heeft om zwanger te worden. Als je "pas" 2 pogingen hebt gehad, lijkt me dat toch niet echt het einde voor jullie. Het geeft wel te denken als je 2 verschillende hormonen hebt geprobeerd en er verandert (bijna) niets, dat het wel zoeken is naar een passend schema voor jou. Misschien dat ze die energie niet in jou willen steken, omdat ieder ziekenhuis "vecht"  voor hoge slagingspercentages. Klinkt cru, maar zo is het wel (blijkt vaak).

Ik weet niet hoeveel eenheden je hebt moeten nemen, maar misschien dat ze je hormonen kunnen verhogen ? Ik zou het zeer zeker er niet bij laten zitten en vragen, waarom dat ze dat NU AL denken ? Heb je evt. mogelijkheid om uit te wijken naar een ander ziekenhuis voor een 2e opinie ? Wij zijn 5 jaar in Genk in behandeling geweest, maar zijn nu overgestapt naar dusseldorf, om onze opties opnieuw te bekijken.

Suc6 !

Jolanda

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Maaike

 

Ik zou ook zeker voor een second opinion gaan en misschien wel naar Duitsland als dit een optie is. Ik zou ook verder vragen bij je huidige zh of de situatie zich kan veranderen. Misschien was je niet zo fit of heb je misschien bepaalde medicijnen gehad, die de behandeling beïnvloeden....je weet het niet...

 

In Duitsland heb je meer mogelijkheden en private klinieken, waar als je een beetje mazzel hebt, ze geen lopende band werk doen , maar echt hun best doen. (Ik woon in Duitsland).

 

Gr.

 

Conny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Maaike,

 

Ik vind dit ook een erg vreemd verhaal.

Er zijn ook nog andere medicijnen, ik heb decapeptyl en puregon moeten spuiten.

Ieder zhuis heeft zijn eigen voorkeuren wat medicijnen betreft maar ik weet wel dat bij ons in het zhuis iemand helemaal niet goed op de puregon reageerde en zij kreeg toen andere medicijnen voorgeschreven wat wel goed ging (is een heel mooie dochter uitgekomen).

Ik zou net, zoals de dames hiervoor ook al aangaven, naar een ander ziekenhuis gaa, sowieso voor een seceond opinion en me hier niet zo maar bij neerleggen.

Dat ze hier zo lomp en bot mee omgaan terwijl het een kwetsbaar en emotioneel onderwerp is, zij zouden toch beter moeten weten.........

En je hebt zo te lezen geen punctie gehad dus zou je gewoon nog drie pogingen hebben.....

Veel succes en wijsheid met wat je gaat doen!

 

Groetjes anjer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Maaike,

 

Tjonge wat een snelle conclusie en wat inderdaad ontzettend lomp om jullie zo te overdonderen met zulk nieuws.

Ik zou inderdaad een naar Dusseldorf/belgië gaan. Wij zijn destijds voor onze laatste poging naar DD gegaan en daar kregen we een heel ander hormonenschema dan in NL. Ik moest namelijk altijd erg lang stimuleren om de eitjes te laten groeien (soms wel meer dan drie weken stimuleren met gonal-f). Ik moest ook altijd beginnen met de pil en met lucrin. Toen we naar DD gingen vond dr S dat ik te lang gestimuleerd moest worden met het schema wat ik tot dan toe had gehad en hoefde ik niet eerst aan de pil en aan de lucrin, maar kon ik gelijk beginnen met menopur en gonal-f (allebei stimulerend voor de eigroei). Dat was de eerste keer dat ik al op dag 15 m'n punctie had. Ik zou dus zeker navraag doen bij andere ziekenhuizen. Mijn ervaring in NL is dat het vrijwel onmogelijk is om af te wijken van standaarden en protocollen, maatwerk is er dus vaak niet echt bij. Voor de 'gemiddelde' patient zal dat ongetwijfeld heel goed werken, maar bij ons werkte dat in ieder geval niet. Wellicht hebben jullie ook wat meer maatwerk nodig...

 

Heel veel succes om verder te gaan naar zo'n raar bericht. Hopelijk wordt jullie wens voor een broertje/zusje voor jullie kindje werkelijkheid.

 

Liefs,

Sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor jullie reactie dames!

Echt fijn om te horen wat anderen hier van vinden en bedankt voor jullie tips.

 

Ik snap wel dat het zo kan zijn dat er niet zoveel opties zijn qua hormonen enzo.

Maar ik wil niet naar 2 keer spuiten met een ander middel het al opgeven (voor mijn gevoel).

Ik kan het gewoon nog niet accepteren.Voor mijn gevoel  is het nog niet klaar...

 

Kan het ook niet zo zijn dat gonal-f een volgende keer wel werkt? Daar hadden we nml 1 eitje bij die dominant was.

Maar of dit altijd zo is weet ik dus niet.

En bij mijn dochter heb ik dit ook gespoten. Dit is al wel 3 jr geleden...

Er zijn zoveel vragen die ik heb, soms word ik gek van mezelf.

 

Moet je als je bijv  wil overstappen naar een ander ziekenhuis weer eerst naar de huisarts voor een verwijzing of kan je jezelf gewoon aanmelden bij een ziekenhuis?

Kan iemand mij hier meer over vertellen?

En hoe werkt het als je idd naar bv Duitsland wil?

 

Vragen,vragen,vragen, dat is wat er in mij omgaat.

En ons eindgesprek is pas 9 nov, dat duurt voor mij nog zo lang!

 

Echt fijn dat dit forum er is.

Kan er ook met niemand anders over praten,want ook al zijn wij open over ons ivf gebeuren. In onze kring zijn er maar weinig die in hetzelfde schuitje als wij zitten.

Dus dames, heel erg bedankt voor jullie lieve,begripvolle reacties,waar ik ook nog eens iets aan heb!

 

Liefs Maaike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Maayke,

 

Ik heb ook altijd alle opties bekeken. Gelukkig zijn we goed geslaagd bij ons ziekenhuis en dus helemaal niet nodig gehad, maar ik ben altijd wel aan het rondkijken en lezen geweest, van stel dat het zover komt....

 

Ik heb toendertijd van Ro (lid op dit forum) het nummer van dr Scholtes gehad in Dusseldorf. Je kan hem je verhaal mailen en hj kan beoordelen of het zinvol is om langs te komen voor een Intake gesprek. Dit hoeft dus nog niet het einde te betekenen, maar wel extra inspanningen.

 

Je zou het haar kunnen vragen? Teondertijd was er ook een heel topic over Dusseldorf en daar zaten meiden diedaar onder beandeling waren en daar kon je veel info uithalen....

Jammer eigenlijk dat dit forum vernieuwd is, want daardoor zijn er veel "oude"lotgenoten gestopt te schrijven, maar ik vond zelf persoonlijk hetvorige forum fijner, met name omdat er meer diversiteit leek te zijn op het gebied van bahendelingen en ook waar mensen onder behandeling waren, adoptie enz. Dus helaas, maar volgens mij schrijft Ro hier nog wel???

Daarna kan je die arst je verhaal sturen en vragen wat je moet ondernemen als jullie besluiten tot een intake gesprek, maar vergeet niet je verzekring te informeren hierna en na de extra bijkomende kosten!! per onder deel moet alles betaald worden van bloedprikken, tot echo, narcose onder zoeken enz.

 

Liefs Lief

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog even nagekeken maar in het oude topic heette ze ROMA, maar volgens mij nu Ro? Je zou haar een PB kunnen sturen hierover. Dan krijg je het mailadres

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest tanja1969

hey maaike,

 

heb ff op het oude forum gezocht

maar hier kan je het vinden: http://www.ivf-site.nl/forum_oud/sub.php?id=15

ff zoeken bij de topics van Düsseldorf

 

succes meid, laat het hierbij niet zitten hoor, volgens mij zijn er echt nog wel andere mogelijkheden

en als ik het voorheen zo las op het oude forum, werden de meiden die hier in de Nederlandse

ziekenhuizen geen kans meer kregen, met resultaat in Düsseldorf geholpen

 

liefs Tanja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Maaike,

 

Ik woon in Duitsland en heb ook een Duitse verzekering, maar ik kan je wel wat over het systeem vertellen. Je hebt geen vaste huisarts. Voordat je naar een gynaecoloog gaat moet je een verwijzing naar de gyn. Hebben. Dit is geen inhoudelijke verwijzing, die per kwartaal 10 euro kost, maar meer een administratieve (daarmee willen ze een drempel voor de bezoeken aan de specialisten en eventuele second opinions maken). Je kan zelf kiezen naar welke je wil en kan ook tussendoor wisselen (wat wij ook gedaan hebben). Wij zijn nu zeer tevreden met onze huidige kliniek.

 

Let er wel op dat je je medische dossier opvraagt in Nederland en deze meeneemt, zodat je de arts een volledig beeld kan geven eventueel wanneer mogelijk met testresultaten. In Duitsland is de privacywetgeving sterker dan in Nederland. Je moet vooraf toestemming geven, zodat je gegevens naar een andere arts gestuurd worden. Je krijgt zelf de resultaten van behandelingen op papier. Maak hiervan een dossier en geef alleen kopieën af, want je krijgt ze niet terug.

 

In Duitsland mag je wettelijk 1 tot en met 3 embryo's terugplaatsen. Je mag zelf de keuze maken. Er is ook de mogelijkheid van assistent hatching. Cryoconservering is ook mogelijk. Zoals ik het bij ons ken ( niet Düsseldorf) is het erg gericht op je persoonlijke wensen en kan je veel zelf sturen.

 

Ik geloof dat als je met een Nederlandse verzekering in Duitsland behandeld wilt worden, dat je dan eerst met een behandelingsplan toestemming mot vragen of je dat je een vast bedrag krijgt, vraag dit bij je verzekeraar na. Wij krijgen de rekeningen van de kliniek altijd verspreid over de behandeling, maar met privaatverzekerden of buitenlands verzekerden gaat it misschien anders.

 

Medicijnen zijn gemiddeld genomen duurder in Duitsland...als ik naar Nederland vlieg heb ik een medische verklaring bij mij voor mij spuiten in de handbagage. In je koffer kan je ze zo meenemen, maar check wel wat je officieel over de grens mag meenemen om problemen te voorkomen!

 

Succes en als je nog vragen hebt, hoor ik het wel!

 

Groetjes,

 

Conny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Maaike, met verbijstering heb ik je verhaal gelezen. Wat zijn artsen ook lomp zeg.. Bij ons in het ziekenhuis beweert onze arts ook dat ze alleen maar met de gonal-f werken.. Maar ik mag niet klagen want ik heb meer en betere groei als bij jou al is het voor mijn gevoel niet optimaal...

Succes met de volgende stappen die je gaat ondernemen. advies genoeg van de meiden om je verder in te verdiepen.

 

Groetjes Patricia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Maaike,

 

Wat een verhaal!! Zoals al eerder gezegd wordt er in de Nederlandse ziekenhuizen volgens protocol gewerkt. Ga je naar Duitsland, dan is er meer nodig, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Het is een commerciele kliniek, dus er moet simpelweg geld verdient worden.

Vriendin van me is in Dusseldorf onder behandeling geweest. Het buiten de kaders denken beviel haar, maar het feit dat je van een telefoontje waarin bloeduitslagen worden doorgegeven een factuur krijgt, beviel haar minder.

Ze is na Dusseldorf overgestapt naar Geertgen in Nederland. Dat is een kliniek. Daar is ze niet zwanger geraakt, maar ze was er wel heel tevreden over. Volgens mij werken ze daar met een vast tarief.

 

Je ziet, genoeg opties! Ik zou zeker geen genoegen nemen met wat die botte harries je gezegd hebben.

 

Succes, ben benieuwd naar jullie vervolgstappen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Suzy en Maaike,

 

Ja, in Duitsland zijn het commerciële klinieken, alleen hun instelling is zeer verschillend.

 

Onze eerste kliniek had voor een Nederlandse verzekering een begroting van 5000-6000 euro voor een behandeling gemaakt. Bij onze huidige kliniek kost een behandeling zo 2300-4000 euro met een Duitse verzekering ( of de binnen of buitenlandse verzekering invloed heeft weet ik niet).

 

De eerste kliniek was zeer commercieel met dikke horloges en auto, zeer wetenschappelijk georiënteerd en lopende band werk zeg maar en onze huidige is persoonlijk ( geeft ook psychische ondersteuning en weinig regels) en met hele normale artsen en hun auto's ( in de parkeergarage) en dit merk je ook in de uitstraling van de artsen  ( niet super gebruind en manier van spreken: oh, dan vlieg je man toch even om sperma te leveren). Dus de uitstraling van de kliniek geeft je ook een indicatie.

 

Kijk Van tevoren naar de ervaringen op het internet en de manier hoe ze je informatie geven en hoeveel.

 

Succes met jullie oriëntatie en keuze!

 

Conny

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

He hoi,

 

Het is inderdaad wel slim om mocht je naar het buitenland willen vooraf een akkoord van je zorgverzekering te hebben (als je tenminste nog een poging tegoed hebt). Mijn ervaring was dat het bij de verzekering erg lastig was om de juiste informatie over vergoedingen te krijgen. Vraag in zo'n geval dus vooral om schriftelijke reacties van de zorgverzekeraar.

Wat die kosten betreft hoor ik hele verschillende verhalen. Wij hebben op de assisted hatching na en op een gedeelte van de narcose (voor de punctie) na echt alles, maar dan ook alles vergoed gekregen. Ook de rekening voor het intakegesprek en inderdaad de rekening voor telefonisch consult (wij moesten er trouwens wel lachen dat je een rekening van een paar euro kreeg hiervoor), alle onderzoeken die vooraf daar nog gedaan zijn, echt alles is vergoed. De echo's hebben we in NL gedaan, ook daar hebben we nooit een rekening voor gehad en wat mij trouwens wel verbaasde is dat de medicijnen blijkbaar weer niet onder de behandeling zelf vallen, want ook die hebben we vergoed gekregen (op de kleine eigen bijdrage voor die utrogestanbolletjes na).

Wij hadden verwacht veel meer zelf te moeten betalen omdat we alleen maar de basisverzekering hebben, waarbij de verzekering tot het nederlandse standaardtarief vergoed, maar in ons geval was dat dus een mooie meevaller. Nu is het wel zo dat wij ivf hebben gedaan. Volgens mij is icsi een stuk duurder en zou het kunnen zijn dat je daardoor automatisch wel veel meer moet bijbetalen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sannie, bedankt voor je reactie!

Wat fijn dat je mij even inlicht over hoe en wat qua verzekering.

Wij zitten nu toch wel met spanning te wachten op 9 nov.

Mochten wij hierna nog vragen hebben,mag ik je dan mailen?

Bij ons gaat het trouwens ook om ivf.

 

Groetjes Maaike

Share this post


Link to post
Share on other sites

He Maaike,

Sorry voor m'n late reactie...

Natuurlijk mag je me mailen als je vragen hebt. Volgens mij moet dat via een pb-tje wel kunnen.

 

Groetjes,

Sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information