Jump to content

Vruchtbaarheid support


Recommended Posts

 

 

Als zwanger worden op zich laat wachten kan dat veel stress met zich meebrengen. Het thema kan je leven ongewild behoorlijk gaan beheersen. Hoe vind je in deze achtbaan van emoties, de brei aan goedbedoelde tips & informatie en de druk van eventuele medische behandelingen je balans terug?

 

Vruchtbaarheid Support is een body & mind programma speciaal ontwikkeld voor vrouwen met een onvervulde kinderwens.

Het doel van dit programma is tweeledig: je leert op welke manieren je je natuurlijke vruchtbaarheid kunt verbeteren én hoe je in balans kunt blijven, ondanks de spanningen en teleurstellingen waar je mee te maken krijgt als zwanger worden niet meteen lukt.

Je kunt deze cursus veilig doen naast een medisch traject, zoals IVF, ICSI of IUI. Je kunt uiteraard ook meedoen als je (nog) niet in een medisch traject zit, maar wel worstelt met een onvervulde kinderwens.

 

De cursus is opgebouwd uit 7 bijeenkomsten van 3 uur, waarbij yoga het uitgangspunt vormt voor het terug vinden van je balans. Je leert een aantal yogaseries, gericht op het bekkengebied, het hormoonstelsel en algehele stressreductie. We gebruiken daarbij een combinatie van Integrale Yoga (rustige houdingen, meditatie en in contact komen met je gevoel), Yogaflow (energie laten stromen, oplossen van blokkades en stress) en Yin Yoga (diepe ontspanning op plaatsen waar afvalstoffen en stress zich ophopen in je lichaam). Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga.

Daarnaast behandelen we elke week een thema dat te maken heeft met het omgaan met een onvervulde kinderwens en je natuurlijke vruchtbaarheid. Zo leer je op een positieve manier ongezonde voedingsgewoontes te vervangen voor voeding die je meer energie geeft. Ook leer je hoe je met behulp van ademhalingstechnieken stressvolle situaties beter het hoofd kunt bieden. Je onderzoekt de stressoren in je dagelijkse leven en samen bedenken we manieren om die te verminderen. Samen met specialisten op het gebied van de Chinese (TCM) - en Indiase (Ayurveda) Geneeswijze kijken we op een andere manier naar (on)vruchtbaarheid. Tenslotte leer je ook hoe je de spiraal van negatieve gedachten en gepieker kunt doorbreken.

 

Voor meer informatie over inhoud, data en prijzen:

http://www.puur-prana.nl/#!events/vstc4=workshops

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information