Jump to content

hoe doen jullie dat op het werk?


Recommended Posts

hallo,

 

ik heb vandaag op het werk gehoord dat ik me niet ziek mag melden voor de behandeling, heb tot nu toe altijd door gewerkt tussen alle ziekenhuis bezoeken door.

 

en omdat ik toch denk dat er wel een x een punctie aan komt moet ik daar dan mijn vakantie dagen aan opmaken?

 

liefs peetje

Link to post
Share on other sites

Hoi Peetje,

 

Ik werk in het basisonderwijs en ik krijg betaald verlof voor alle afspraken met de gyn. Die heb ik tot nu toe makkelijk gekregen, omdat het zkh dichtbij was en stagiaires het voor mij een uurtje konden overnemen. Nu zitten we in een voortplantingskliniek verder weg en ik krijg nog steeds betaald verlof. Bij ons staat het in de CAO beschreven als het bezoeken van een medisch specialist.

 

Nu ik verder weg moet voor onderzoeken en dergelijke, mag ik de ochtend, de middag of de hele dag wegblijven. Dat ligt natuurlijk aan de duur en de zwaarte van de behandeling. Er wordt dan gewoon voor een invaller gezorgd. Ik ben heel blij met dit begrip van mijn directeur (maar ook van hoofd perzoneelszaken, want hij is er ook van op de hoogte).

 

Ook mijn vriend krijgt vrije uren hiervoor. Als hij boven een bepaalde grens komt, moet hij dit wel inhalen op 1 of andere manier.

 

Groetjes Zelda

Link to post
Share on other sites

Hoi Peetje, helaaas is er weinig geregeld hiervoor, heel schandalig, maar helaas.......

Ik zou de  uren van de echo's later inhalen als je dat kan, of thuis werken als dat kan?

 

De punctie dat is natuurlijk een heel ander verhaal, omdat je een medische ingreep ondergaat en vaak vooral ook valium krijgt. Hiervan moet je vaak wel 2 dagen herstellen, dus dat is gewoon ziek melden.

 

Belangrijke tip: Meld je die dag van de punctie ziek. Je krijgt tenslotte een medisch ingreep, waardoor je niet kan werken. Vraag je fertiliteitsarts om een verklaring hiervoor, dat punctie een medische ingreep is! Dat heb ik toen ook gedaan en dan voel je je veel sterker staat tegen al die onbegrip! Als je dan bijv bij de arbo zou moeten komen, dan heb je gewoon een verklaring en sta je helemaal in je recht.

 

Wat ik ook zou doen omdat er zo weinig geregeld is, in je goede tijd wat extra uren draaien als dat kan, die je dan niet laat uitbetalen, maar bijv kan opnemen voor na de terugplaatsing enz. Dat heb je toch je best gedaan en kan je op die momenten je rust pakken. Als ze hier niet mee akkoord zouden gaan, dan zijn ze wel heel lomp en zou ik dit voorstel op eigen innitiatief bij de arbo neerleggen!

 

Succes en probeer je maar niet (hoe moeilijk ook) hiervan de wijs te laten brengen.

 

Hoop dat je snel zwanger bent!!! Liefs Lief

Link to post
Share on other sites

Hoi Peetje,

 

Heel herkenbaar! Ook ik moest vrije dagen inleveren voor punctie en tp. Gelukkig woon ik in dezelfde stad als onze kliniek dus voor de eerdere bezoekjes heb ik nooit uren opgenomen.

Mijn leidinggevende zei destijds dat ik deze procedure liet doen met een gezond lijf, dus daarom kreeg ik er geen ziekteverlof voor. Je kunt ongeveer raden wat mijn reactie was....

Inmiddels heb ik een nieuwe baan. Daar weten ze nog van niks. Ik twijfel ook heel erg of ik wel weer zo eerlijk wil zijn over onze icsi-behandeling. Zo niet, dan meld ik me gewoon een paar dagen ziek. Al voel ik me niet prettig bij liegen.

Soms is het dan beter om gewoon wat vrije dagen op te nemen. Of gewoon te vertellen hoe het zit.

 

Overig voelde ik me de dag na de punctie al best wel weer fit. Al moest ik antibiotica slikken vanwege een verkleefde eicel!

 

Groetjes Ditte

Link to post
Share on other sites

hallo,

 

ik heb vrije uren zat maar vind dat niet echt eerlijk ben nooit ziek geweest.

heb al mijn diensten gewoon door gewerkt en gaf aan dat ik me dan gewoon een weekje ziek wou melden.

maar denk nu dat ik maar gewoon 2 weken vakantie neem kan ik even rustig bijkomen.

 

ben wel klaar met mijn werk kan beter mijn vrije dagen opnemen heb al te horen gekregen door reorganisatie gaat de maneger die we al die tijd hebben weg, en hij zij de kans is klein dat ik een vast contract krijg straks omdat niemand die meer krijgt.

heb altijd mijn werk goed gedaan en met de beste functonerings gesprekken en beoordelingen eruit gekomen maar dat maakt niks meer uit.

 

liefs peetje

Link to post
Share on other sites

Hoi Peetje,

 

Helaas is hier niets voor geregeld in de wet, en ben je afhankelijk van begrip van je werkgever. Bij de eerste poging werkte ik nog vijf dagen. Ik heb niet eens overlegd of ik me wel of niet mocht ziekmelden, dat was eigenlijk logisch in het warme team waarin ik werkte. Ben op de dag van de punctie en twee dagen daarna thuisgebleven, en daarna gewoon weer full time gewerkt. Eerlijk gezegd had ik die twee dagen na de punctie ook wel kunnen werken. Het was allemaal wat gevoelig en had een zeurderig gevoel in mijn buik, maar werken had in lichamelijk opzicht gekunt.

Bij de 2e poging werkte ik bij een andere baas, waar ik tien weken vakantie had plus veel overuren. Ik heb me toen niet ziekgemeld, maar heb een maand vrijgenomen. Met zoveel vakantiedagen vond ik ziekmelden wat overdreven.

 

Ik begrijp je teleurstelling in je werkgever. Altijd goed functioneren, weinig ziek, dan verwacht je toch wat goodwill opgebouwd te hebben, maar zo werkt het dus niet.

Link to post
Share on other sites

Hoi hoi,

Lief dat je wilde overleggen met je werkgever, maar helaas dus geen begrip..

Dat herken ik, want dat maakte ik ook mee... Bij wet is het wel zo geregeld dat ze je de gelegenheid moeten geven om de behandeling te ondergaan. Dus vrij wanneer je een echo of iets dergelijks hebt. Dat gaat dus inderdaad wel van je iegen uren af, valt onder cosmetische ingrepen...(zucht..). De punctie is een ander verhaal, hiervoor mag jij je ziek melden en je hoeft niet te vertellen waarom. Je kunt gewoon zeggen, meld me ziek vanwege een medische ingreep en laat wel weten wanneer het beter gaat. Jouw werkgever kan dan hooguit de arbo inschakelen, wat waarschijnlijk alleen maar in je voordeel werkt. Ik zou geen dagen gaan opmaken aan je punctie hoor!

Link to post
Share on other sites

Hoi, ook bij mij weinig begrip. De dag na de punctie heb ik vrij gevraagt, eigen tijd dus, en hoefde daarna pas weer einde de week te werken. Volgende keer meld ik me voor de punctie ziek. Dan kost het mij niet mn dagen en ik had egt 3 dgn flink last van mn buik. Voor mn werk loop ik erg veel en dat lukt egt niet. Na de tp wilde ik een aantal dagen vrij voor de zekerheid zegmaar en dit kostte me vakantiedagen.

 

Groetjes Patricia

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Pffff, wat een onbegrip allemaal! En cosmetische ingreep?? Ongelofelijk!

 

De echo's enzo doe ik altijd in eigen tijd, dat is wettelijk in Duitsland zo geregeld (artsenbezoeker) Voor de punctie krijg ik, als ik wil, een medische verklaring en ben dus ziek gemeld voor drie dagen ( tot tp). Ik zou tot de volgende dag niet eens mogen werken vanwege de narcose hier.

 

Bij de laatste behandeling ben ik vanwege verkoudheid en keelpijn van de gyn naar de huisarts gestuurd, die mij voor de punctie ook nog een dag ziek geschreven heeft. De eerste behandeling heb ik tijdens mijn vakantie gedaan , om meer rust te hebben.

 

Dus in jullie situatie in Nederland zou ik mij gewoon ziek melden zonder info op je werk, de artsen hier hebben er een duidelijke mening over en zo'n behandeling is niet niks!

 

Conny

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information