Jump to content

Bericht op nu.nl : Ziekenhuizen onderzoeken noodzaak IVF


Recommended Posts

Ziekenhuizen onderzoeken noodzaak ivf

Ruim twintig ziekenhuizen bekijken de komende negen maanden hoe vaak echtparen die een vruchtbaarheidsbehandeling willen alsnog zonder hulp zwanger raken.

 

Foto:  ANP Als de kans op natuurlijke zwangerschap tussen de dertig en veertig procent ligt, is een kwart van de koppels een halfjaar nadat ze zich hebben gemeld voor een behandeling alsnog zwanger zonder behandeling te hebben gehad.

 

Dat bleek volgens de Volkskrant uit een onderzoek van het AMC.

 

Als zulke koppels waren behandeld, zoals nu gebruikelijk is, was mogelijk geld verspild. Ook kan de behandeling leiden tot bijwerkingen en onnodige emotionele belasting.

 

 

Berekenen

 

Het Academisch Medisch Centrum  in Amsterdam en het UMC St. Radboud in Nijmegen hebben met een internetbureau een test ontwikkeld om de kans op een zwangerschap te berekenen.

 

Daarbij wordt gekeken hoe lang een stel al zwanger probeert te worden. Ook de mate van beweeglijkheid van de spermacellen en de leeftijd van de moeder zijn onderwerp van de test.

 

Als iemand meer dan dertig procent kans heeft zwanger te worden, wordt afgewacht. Stellen met een lagere kans krijgen een behandeling. De helft van de ziekenhuizen gaat stellen mondeling voorlichten. De andere helft gebruikt daar een online hulpmiddel bij.

 

Jaarlijks worden tienduizend behandelingen uitgevoerd bij stellen die niet zwanger worden. Volgens het UMC St. Radboud kan hier zeven miljoen euro op worden bespaard.

 

Door: Novum/NU.nl .

Link to post
Share on other sites

Ik hoorde het inderdaad ook vanmorgen op het nieuws.

Nou is bij ons de kans op een spontane zwangerschap wel heel klein, dus hebben we niks te vrezen. Maar het is natuurlijk wel enorm balen voor iedereen die dan opeens niet in aanmerking komt voor een traject.

 

Zouden de 'wijze mannen en vrouwen' doorhebben dat je een behandeling als IVF of icsi echt niet voor de lol doet of omdat t zo makkelijk is?

 

Groetjes Ditte

Link to post
Share on other sites

Zelf hebben ze er ws vier rondlopen en zonder enige pijn of moeite gekregen. Maar ze hebben het ook goed met ons voor ;) Er stond toch en dat er mogelijk geld verspild word maar dan behoeden ze ons ook voor de eventuele bijwerkingen van de medicatie en de emotionele belasting die het traject met zich mee brengt. Toch aardig dat ze bezorgt zijn om onze emoties... :P

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information