Jump to content
Sign in to follow this  
Ditte

Gent of Düsseldorf?

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Nu onze 3e poging helaas is mislukt overwegen we om verder te gaan met een behandeling in het buitenland.

Ik heb al een beetje op internet gespeurd en dan kom je met name informatie tegen over Gent en Düsseldorf.

Wat ik echter nergens kan vinden is wat een behandeling kost?

En wat wij graag zouden willen weten is hoe het voortraject loopt? Moet je dan een aantal keer voor echo naar België of Duitsland of heb je een gesprek en krijg je de echo's in een kliniek dichter in de buurt?

 

Ik hoop dat iemand meer weet!

 

Liefs Ditte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Ditte, toevallig ben ik vd week gebeld door Düsseldorf. Een intake daar kost 65euro en die mevrouw vertelde mij dat de echo's gewoon in je eigen ziekenhuis gedaan konden worden. Maargoed, dat zou ik nog even navragen want die mevrouw gaf wel meer antwoorden die nergens op sloegen ;) Dusseldorf schijnt wel aardig aan de prijs te zijn begreep ik. Voor bepaalde behandelingen staan de prijzen erbij. Tenminste dat zag ik bij Assistend Hatching staan en bij de PICSI, verder heb ik niet gekeken.

 

groetjes patricia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het Ditte,

 

Ik heb twee vriendinnen die in Düsseldorf zijn behandeld. Beide waren zo n 5000 euro kwijt, echo's werden in lokaal ziekenhuis gedaan, maar dat ging niet heel soepel. Niet ieder ziekenhuis werkt mee en je moet zelf resultaten doorbellen naar Düsseldorf. Het is een commerciële kliniek, dus alles kost geld, ook als de assistente je telefonisch een uitslag doorgeeft.

 

Bewaar al je facturen, en hou je kilometers bij, je kunt het nl aftrekken van de belasting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ditte

 

Wij hebben vorig jaar een intakegesprek in Gent gehad we moesten meteen 100 euro betalen.

De kosten van een ivfpoging zijn 3600 euro zonder medicijnen dus daar komt nog zo'n 2000 tot 3000 euro bij.

Wij zouden idd voor de echo's naar Gent moeten.

Heel veel succes met je keuze!!

Jammer dat je niet bent overgestapt naar PNOzorg die vergoeden mischien nog een 4de poging.

 

Liefs xx Esther

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ditte,

 

Ik had deze week voor Patricia ook al de kosten van onze 4e en laatste (succesvolle) behandeling in zuid-Duitsland opgeschreven.

 

Het is natuurlijk erg verschillend en afhankelijk van wat ze doen. Heb je veel medicijnen, doen ze icsi of ivf, heb je veel eicellen of weinig, heb je cryo of niet, hoeveel echo's zijn nodig, etc. Wij hebben denk ik het volledige icsi pakket met narcose, cryo, veel eicellen en meer dan normaal aantal controles en natuurlijk die dure spuiten die ik nu nog heb tot eind mei (maar die laatste worden zelden gebruikt hoor. En ja voor de uitslag doorgeven werd 1 of 2 euro berekend, waar ik absoluut niet wakker van kan liggen. Maar alle verdere telefoontjes worden niet in rekening gebracht hoor! Verder is narcose in Duitsland normaal en daar ben ik ook blij mee! Kost alleen 230 euro.... Een bezoek met echo en bloedtest kost geloof ik 120 euro. Wettelijk moeten ze geloof ik ook meer testen doen dan in Nederland. Voor de punctie moeten man en vrouw een hiv test doen en worden nog wat ziektes bekeken. Tja, ze doen het grundlich!

 

Ziekenhuis:3800 euro (1500 man, 2300 vrouw)

Medicijnen: 2100 euro normale medicatie en 2200 die speciale spuiten (tm de 12e week)

 

Gelukkig hebben wij een goed aanvullende verzekering, die een groot deel van die speciale spuiten betaald heeft...maar dat is ook voor Duitsland een uitzobderingssituatie.

 

En anders vraag je toch een kostenindicatie bij beide ziekenhuizen? Natuurlijk kunnen ze de echte kosten niet (goed) inschatten (is afhankelijk van jouw lichaam) maar je kan de tarieven wel vergelijken en ziet denk ik ook beter wat zij (wettelijk gezien) moeten doen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ditte,

hoe sta je er ondertussen in? Weet je al wat je gaat doen? misschien heb je het al wel ergens geschreven maar dat ben ik dan even kwijt ::)

Ik ben dus ondertussen in DD geweest, maar heb ondertussen vandaag een afspraak gemaakt in België bij dr. S. Nadeel is wel dat ik pas 1 oktober kan!!! Maar de afspraak staat en dan bekijk ik in de tussentijd wel wat ik doe. Ik twijfel nog steeds. Over Gent hoor je veel minder wisselende verhalen en aangezien ze mij zouden bellen afgelopen vrijdag en dat niet gedaan hebben al beweren zij van wel ga ik toch weer twijfelen.. Morgen krijg ik als het goed is alsnog de uitslag en dan smiddag's tel.contact met mn eigen gyn en dan even horen wat hij denk. Al was hij vanaf het begin al positiever over België. Had ik nu maar eerder geluisterd en daar eerst n afspraak gemaakt ipv DD, maarja zo blijft het.

 

groetjes Patricia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

Ik ben even een tijdje 'offline' geweest, had wat tijd nodig om alles op een rijtje te zetten en goed te overdenken wat we wilden. Ik weet niet precies of ik al ergens op t forum iets heb geschreven over ons gesprek in Zwolle. Met name dat gesprek is ons niet in de kouwe kleren gaan zitten. Die arts was zo ontzettend bot en onaardig, met name toen we wilden bespreken dat we misschien wel naar Dusseldorf willen. En dat terwijl de verpleegkundige aan de telefoon had gezegd dat ze graag mee willen denken, nou ammehoela!

We zijn nu een maand verder en ik kan me er nog over opwinden!

 

In elk geval heeft het gesprek ertoe bijgedragen dat we onmiddellijk contact hebben opgenomen met Dusseldorf. Daar gaan we 2 oktober naartoe voor een eerste gesprek, en daarna zijn we als t goed is direct aan de beurt!

In de hoop dat het daar allemaal goed gaat komen en we uiteindelijk een wondertje mogen verwelkomen!

Al blijf ik nog een beetje twijfelen of we niet gewoon ook een intakegesprek hadden moeten doen in Gent....

 

Lieve groeten,

Ditte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ditte, welkom terug. En heb je alles op een "rijtje"kunnen krijgen of blijft het netals bij mij een warhoop van twijfels..

Ik ben in DD geweest en een positief gesprek gehad. Nav een heleboel te hebben gelezen op internet en daardoor (tevens beweerd de beste arts te hebben gebeld wat niet zo is) ben ik toch meer gaan twijfelen (tevens adviseerde mn eigen gyn en zelfs mn huisarts Gent aan) en heb ik besloten ook naar Gent te gaan. Ik kan daar pas 1okt terecht vandaar dat ik nog steeds twijfel wat wijsheid is, maar mn start in DD over 2wkn cancel ik zowiezo tot nader order. Als jij toch pas in oktober naar dd kan zou ik ook een gesprek doen in Gent. Dan kan je vergelijken. Of breng ik je nu weer aan het twijfelen:-)  Doen wat goed voelt hoor. Oja in Gent ga je eerst voor een eerste gesprek met n verpleegkundige ofzo die voorwerk doet voor de ivf arts. Dat gesprek mocht ik overslaan(gelukkig want wij moeten nu alles zelf betalen natuurlijk), anders had ik in augustus heen gekunt voor dat gesprek. Ik wilde perse met Dr. Sutter een afspraak. Die heeft 4mnd wachttijd, andere artsen daar niet zolang. Maar aangezien wij nogal gecompliceerd zijn en zij gespecialiseerd in gecompliseerde gevallen heb ik ervoor gekozen dan maar wat langer te wachten.

Ik ben benieuwd of ik als twijfelkont jou ook weer aan het twijfelen heb gebracht :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoii Ditte!

 

Ik las net je berichtje over je nare gesprek in Zwolle..

En dat jullie naar Düsseldorf gaan..

Wij hebben ook vervelende ervaringen gehad in Zwolle en hebben net een afspraak gemaakt voor een intake gesprek in België, UZ Gent.

Ik heb ook zo verschrikkelijk lopen twijfelen tussen Düsseldorf en Gent, nu nog steeds trouwens.

Overal lees ik dat ze in België veel meer betrokken zijn en dat ze in Düsseldorf vooral druk zijn met teveel patiënten, maar wel hoge slagingspercentages hebben.

Je wil natuurlijk zo goed en persoonlijk mogelijk geholpen worden met zoveel mogelijk slagingskans.

Dus waar moet je dan voor kiezen..? Heel lastig!

Ik heb het idee dat het niet veel uitmaakt, beide zijn erg goed en verder ontwikkeld dan NL.

Mijn verzekeraar werkt samen met Gent. En mocht het niet bevallen dan kunnen we altijd nog naar Düsseldorf.

Wij hebben 17 september het intake gesprek in Belgie en jullie 2 oktober in Duitsland toch? Misschien kunnen we elkaar op de hoogte houden? Is er een wachtlijst of hebben jullie zelf voor 2 oktober gekozen?

 

Liefs

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Can,

 

Wat vervelend dat jij ook negatieve ervaringen met Zwolle hebt! En ook heel raar dat zij blijkbaar zo bot omgaan met hun patiënten! Terwijl wij met zijn allen hier toch emotioneel zeer zware behandelingen ondergaan. Dan verwacht je toch meer begrip.

 

Wij overbruggen (als het goed is) nu de wachtlijst in Düsseldorf en kunnen na de intake zo spoedig mogelijk beginnen! Het was dus geen bewuste keuze om even te wachten. Al moet ik zeggen dat ik het ook wel heerlijk vind om even wat afstand te hebben van alles!

 

Laten we elkaar inderdaad op de hoogte houden!!

 

Groetjes Ditte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook ik heb slechte ervaring met Zwolle, zij zeiden mij dat ik ronduit onvruchtbaar was, zonder duidelijke reden, dat ik op de korte termijn in de overgang zou komen en dat DD niks voor mij zou kunnen doen. DD daar en tegen wilde van alles wel proberen, kosten 10.000E in ons geval. Nou dat heb ik dus niet gedaan. Dus het jaar erop naar Geertgen overgestapt, aldaar ontdekten ze dat mijn eileider ontstoken was en operatief verwijderd moest worden, nu 2x IUI gehad...31 juli voor gesprek terug, ben benieuwd wat Dr gaat mededelen ;)

 

Succes met je keuze Ditte, maar informeer heel goed, de afstand was voor ons gelijk aan DD beide 2.5 uur rijden, maar bij Geertgen krijg je je behandelingen vergoed, DD was een vergoeding van 1580E terwijl ik aanvullend verzekerd was...

 

Liefs Pitbull_lady :love2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi pitbull,

 

Dan is dusseldorf wel heel erg duur of ze hebben alle mogelijke dingen erin berekend. Een behandeling bij ons in Duitsland varieert denk ik zo van 4-8.000 euro afhankelijk of je ivf of icsi heb, narcose, cryo's, veel of wenig eitjes en medicatie. En dan is de 8.000 eerder de uitschieter. (Dat was mijn geval met icsi, veel eitjes, cryo, narcose, en het spuiten tot en met week 13 met granocyte, maar wel zwanger nu..) 4.000-6.000 is eerder normaal. Gelukkig had ik de mazzel dat mijn medicatie vanaf mijn zwangerschapstest wel vergoed werd, maar dat komt doordat ik een speciale aanvullende verzekering had.

 

Als ik dat zo alles lees zou ik eerder voor het uz Gent kiezen, maar ja ik heb met beide ziekenhuizen geen ervaring....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook een heftig verhaal Pitbull_lady..!

Wel herkenbaar, dat van Zwolle..

Tegen mij zeiden ze ook zo even uit het niets 'je vriend heeft slecht zaad en jij komt vervroegd in de overgang dus als jullie nog kinderen willen moet je direct met IVF / ICSI beginnen'. En toen stond ik weer buiten. Helemaal overstuur in de auto gestapt en huilend naar huis gereden.

Nu, 2 ICSI's verder, zei een andere arts dat het allemaal wel mee valt met mijn vervroegde overgang.

Het versnelde traject en de hoogste dosis hormonen waren achteraf gezien toch niet nodig geweest.

Vandaar ook dat ik heel graag een second opinion wil, in een ander ziekenhuis.

We gaan in augustus naar Deventer, voor een gesprek met de gynaecoloog. Hopelijk willen zij ons nog eens goed onderzoeken.

Geertgen ken ik trouwens nog helemaal niet. Bevalt het goed daar?

 

Liefs Can

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi

 

Ik las dit topic en wilde even reageren.

 

Ik heb zelf ook een intake gehad in Gent bij Dr. de Sutter, op zich wel een goed gesprek gehad en ze wilden veel onderzoeken doen maar toch had ik hier geen goed gevoel en dat had meer te maken met dat Gent niet rechtstreeks wilde declareren bij mijn zorgverzekering terwijl mijn zorgverzekering hier wel apart toestemming voor had gegeven. Wij moesten voor aanvang van de behandeling eerst alles voorschieten aan Gent, vervolgens de behandeling afmaken en achteraf zouden wij een factuur krijgen die wij in zouden kunnen dienen bij de verzekering. Aangezien ik niet even zoveel geld had liggen konden wij het niet voorschieten. Ook moet je bij de eerste afspraak 100 euro betalen. Hiervan heb ik wel een factuur gehad maar daar staat alleen op dat ik in het ziekenhuis ben geweest en niet wat er is gedaan. Mijn verzekering kon hier niks mee en ik heb Gent meerdere malen gevraagd om een gespecificeerde factuur maar blijkbaar klopt het vooroordeel toch over Belgen, want ze snappen het niet en sturen me steeds dezelfde factuur waar ik dus niks aan heb...

 

Ik zat eerder in Deventer/Zwolle voor mijn eerste 3 behandelingen. Dr. Schierbeek was mijn gyneacoloog. Ik heb na mijn 2e behandeling gevraagd of Dusseldorf misschien een optie zou zijn voor mijn 3e keer en hij werd nog net niet razend want DD was niet goed.. Gent wel.. Uiteindelijk toch de 3e in Deventer/Zwolle gedaan en na deze poging een evaluatiegesprek gehad. Ik vroeg wat de kansen zijn voor een 4e behandeling en hij antwoorde dat als ik hulp wilde om te verwerken dat ik nooit moeder zou worden wilde hij me wel doorverwijzen. Ik dacht echt luister je nu niet? Ik ben dus een beetje klaar met Deventer, terwijl ik welgeteld 5 min rijden van het ziekenhuis woon...

 

Voor de 4e is het uiteindelijk MC Kinderwens in Leiderdorp geworden. Mijn verzekering heeft alle slagingskansen bekeken in Nederland en Nijmegen heeft de hoogste score en daarna MC Kinderwens, wij hebben gekozen voor MC Kinderwens omdat dit een vruchtbaarheidskliniek is. Deventer heeft overigens een lage slaagkans... Apeldoorn/Zwolle is wel hoger. Je kunt zoeken op internet naar IVF Cijfers en anders kan de zorgconsulent van je verzekering je ook helpen, deze kunnen net iets meer zien per ziekenhuis aangezien de cijfers op internet gaan over het ziekenhuis waar de terugplaatsing plaats vindt. Ze hebben mij gekeken eerst naar de omgeving en later dus landelijk omdat ik een hogere score wou.

 

groetjes Lovey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm.. Nu ga ik weer twijfelen of we wel naar Deventer moeten gaan..!

Mijn eigen huisarts heeft het ook weleens over Nijmegen gehad inderdaad.

Wij willen sowieso naar Gent maar twijfelen of we nog 1 poging in NL zullen proberen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn arts was ook positief over dr Ombelet in Genk, in Limburg.

Volgens mij blijft het lastig en is er aan ieder ziekenhuis wel iets aan te merken.. Zou het ook niet liggen aan met wat voor vruchtbaarheidsprobleem je hebt zegmaar en dat misschien het ene ziekenhuis daar dan weer gespecialiseerder in is als de ander.. Geen idee hoor.

@ Lovely, moet je daar nog weer apart voor betalen zon zorgconculent?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Can,

 

Wil je niet aan het twijfelen brengen, maar ik hoor meer slechte verhalen over Deventer.

 

Een vriendin van mij is al een aantal jaren bezig, ze was bijna een jaar bezig toen ze zwanger werd en een miskraam kreeg, vervolgens is ze na een paar maanden naar het zh gegaan in Deventer. Ze moest eerst weer een jaar proberen voordat ze wilden onderzoeken.. Je raadt het al net voor het jaar voorbij was raakte ze weer zwanger en weer een miskraam. Daarna is ze gelijk weer naar het ziekenhuis geweest en er werd weer gezegd probeer maar weer een jaar. Haar partner heeft gezegd als je 35 wordt stoppen we met proberen.. Ze is nu bijna 34 jaar en de tijd dringt dus voor hun. Ze heeft nu net wel een paar standaard onderzoeken gedaan en daar kwam niks bijzonders uit maar ze willen niet behandelen omdat ze 2x spontaan zwanger is geraakt, er wordt gezegd probeer het nog even...

 

Bij mijzelf ging mijn 1e IVF ook niet goed, ik kreeg een bloeding 2 dagen voor de testdatum en toen heb ik gelijk ook getest, hij was negatief. Ik heb het ziekenhuis gebeld en die zeiden einde poging. Ik heb ook gezegd dat ik eerder had getest. Ik moest meteen weer aan de pil voor de 2e IVF. 2 weken later kreeg ik een heftige bloeding en heftige krampen, ik heb het ziekenhuis weer gebeld, moest bloed prikken want dit was wel erg raar. Volgens kreeg ik doodleuk te horen, mevrouw u bent zwanger. Volgende dag echo en werd verteld zo te zien heb je een miskraam gehad. Ik heb toen 21 dagen lang een bloeding gehad (ik zou 5,5 week zwanger zijn geweest).

 

Ook de zaadtesten bij mijn man zijn daar niet goed gegaan. Hij had steeds hele slechte kwaliteit, alleen bij de IVF juist weer heel erg goed. Later hoorden we dat sperma binnen 1 uur nagekeken moest worden, dit was ons niet verteld, mijn man moest om half 6 weg voor zijn werk en om 8 uur moest het potje ingeleverd worden, om 5uur is het zon beetje geproduceerd. Veel te vroeg dus en daardoor slechte resultaten. We kregen meteen te horen dat het alleen zou lukken met ICSI, terwijl met zijn kwaliteit zoals het nu is ook IUI geprobeerd kon worden, alleen nu kunnen we niet meer terug.

 

Bij elk ziekenhuis heb je wel goede en slechte ervaringen en nu hoor je toevallig veel slechte... Als je niet te ver weg woont en makkelijk vrij kan krijgen van je werk zou ik er wel heen gaan, misschien heb jij er wel een heel goed gevoel bij. Dr. vd Linden (man) en Dr Bouman (vrouw) zijn wel hele fijne artsen die alles goed uitleggen, Dr. Schierbeek (man) is erg bot en heeft het eigenlijk alleen maar over medische termen die je gelijk moet snappen. Ik neem aan dat je 1 van deze 3 krijgt omdat zij zijn gespecialiseerd in IVF. Misschien kun je zoeken op internet naar ander ervaringen met Deventer..

 

Ik ken ook wel een succesverhaal hoor, een kennis van mij heeft 1 IVF gehad, gelijk zwanger, aantal cryo's en toen ze voor een 2e wilde, 1 cryo en gelijk weer zwanger. Heeft nu dus 2 kindjes die sprekend op elkaar lijken, erg leuk.

 

En ook nog een raar verhaal over IUI, een vriendin van mijn nicht kreeg te horen dat ze zwanger was van een 7-ling(!!!) en moest er 5 weg laten halen, bij de volgende echo bleek dat er nog 3 zaten, het waren er dus eigenlijk 8!! Een paar dagen later kreeg ze een miskraam....  Inmiddels heeft ze wel een kindje hoor... Maar poe je moet er niet aan denken...

 

Succes in ieder geval en hou ons op de hoogte, ben wel benieuwd...

 

groetjes Lovey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oehff.. Wat een verhaal Lovey..!  :o

Ik schrik er echt van dat jij gewoon zwanger was en een miskraam kreeg..  :(

Ik weet dat er nog steeds heel veel fouten gemaakt worden door ziekenhuizen..

Wij hebben over 2,5 week een gesprek met dr. Schierbeek als het goed is.

En we willen sowieso onze 3e ICSI behandeling in België doen.

Hoe gaan jullie nu verder? Ander ziekenhuis?

 

Groetjes Can

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

 

Wij hebben onze 4e poging gedaan bij een kliniek in Leiderdorp, MC Kinderwens. De verse TP is net mislukt en wij hebben helaas maar 1 cryo... 19 augustus hebben we een gesprek, we willen wel graag wat uitgebreidere onderzoeken bij mij, de bevruchting is nagenoeg steeds 100% maar het blijft niet plakken.

 

Mijn 4e poging werd overigens wel vergoed, ik ben net in het oude jaar overstapt naar PNO Zorg, deze vergoedt ook een 4e poging zonder toelatingseisen etc. Ik heb wel het duurste pakket +/- 165 euro per maand. PNO Zorg is een onderdeel van ONVZ en ONVZ vergoedt ook een 5e poging. Die ga ik dus wel aanvragen of ze de 5e evt ook willen vergoeden. Nee heb je ja kun je krijgen.

 

Als ik de 5e sowieso zelf moet betalen gaat mijn voorkeur uit naar Dusseldorf, als de 5e wel vergoedt wordt kan het zijn dat we in NL blijven omdat de prijzen in het buitenland zo hoog zijn dat we dan wat bij moeten betalen. Dan kunnen we beter verder sparen voor een evt 6e ipv een halve 5e denk ik dan.

 

groetjes Lovey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haii,

 

Wat een lastige keuzes zijn dat he..?!

Misschien is assisted hatching wel wat voor jullie?

Hopelijk wordt je uitgebreider onderzocht!

Ik ben ook verzekerd bij ONVZ, gelukkig. Het duurste pakket. Ik betaal 220 euro per maand ;)

Wij twijfelen ook nog wel hoor.. of we niet nog 1 poging in NL zullen doen.

 

Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Can,

 

In Zwolle doen ze wel assited hatching, wellicht dat je dan in combinatie met Deventer of misschien Apeldoorn kunt doen?

 

Het is allemaal erg lastig. De ene keer denk ik dit en dan weer dat. Ik wacht 19 augustus wel af..

 

groetjes Lovey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai Lovey,

 

In Zwolle doen ze nu mee aan een studie.

Je kan dan ingeloot worden, maar dan weet je zelf niet of je in de groep zit die assisted hatching doet.

Ik heb geen zin om dan nog een poging daar te doen en dan na de behandeling te horen te krijgen dat je niet in die groep zat. Dan ga ik liever voor zekerheid. Niet dat je zekerheid hebt dat je na assisted hatching wel zwanger raakt.

Maar wij willen sowieso graag een second opinion in een ander ziekenhuis.

Omdat ze in Zwolle zeiden dat ik vervroegd in de overgang kom en de kans op een zwangerschap erg klein is.

Na 2 icsi behandelingen zei een andere arts dat het toch allemaal wel mee valt en het niet zo erg is als die ene arts zei.

Ik wil gewoon weten waar ik aan toe ben. Een nieuw onderzoek en uitgebreider.

Ik hoop dat ze ons in België kunnen vertellen waarom we maar 1 embryo hadden terwijl ik 7 goede eicellen had.

In Zwolle wordt ons verder niks verteld en niet verder gekeken. Je bent niet zwanger dus jammer dan.

Wij hebben een gesprek in Deventer om te kijken of zij samen willen werken met Gent, ivm de echo's.

Dus we wachten het allemaal wel weer af..

En het is ook al zo 19 augustus  ;)

 

Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deventer wil wel samenwerken met Gent, tenminste dat zeiden ze bij mij wel... Maar misschien is dat omdat ik al in Deventer zat, je weet het niet...

 

Vorig jaar net voor mijn 3e behandeling hadden ze ook die studie in Zwolle. Ik was net te laat met aanmelden en net na mijn behandeling, ik denk in september/oktober mocht assisted hatching daar als enige in NL wel toegepast worden. Of doen ze nu weer een nieuwe studie?

 

Groetjes Lovey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haii Lovey!

 

Wij hebben volgende week een gesprek in Deventer over die samenwerking met Gent.

Ze zeiden inderdaad dat ze dit alleen doen voor mensen die al een behandeling bij hun hebben gehad.

 

Na onze 2e icsi heb ik in Zwolle aangegeven dat ik niet nog een behandeling bij hun wil laten doen.

De arts vroeg wat hier de reden voor was. Toen ik aangaf dat ze in België assisted hatching toepassen zei ze dat ze in Zwolle ook hiermee bezig zijn, met een studie, waarvoor je ingeloot kan worden.

Ik vind het raar dat ik hier niet eerder over heb gehoord, voor onze 2e behandeling.

En ik vind het ook vreemd dat ze hier vorig jaar dus al mee bezig waren.

Maargoed, wij willen toch niet verder in Zwolle.

 

Groetjess

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

Wij hebben (nadat we bij toeval over assisted hatching hoorden) meegedaan aan het onderzoek in Zwolle.

Aangezien je pas na afloop van het gehele onderzoek hoort of je ingeloot was kun je er weinig mee, want dat kan nog wel een paar jaar duren.

In het laatste, en voor ons afsluitende, gesprek was de arts uitermate negatief over assisted hatching. Maar dat kan ook zijn omdat wij naar Düsseldorf of Gent willen, vanwege het feit dat ze het daar standaard doen.

 

Voor mijn idee kan het namelijk wel heel goed werken, dus vandaar dat wij het in Düsseldorf zeker willen proberen!

 

Groetjes, Ditte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information