Jump to content
Sign in to follow this  
lievie

Lievie's ivf traject.........

Recommended Posts

lieve mensen,

 

Ik weet eigenlijk niet of dat het doel is van dit forum maar ik merk dat ik ergens mijn hele doorloop wil vertellen, niet perse aan iemand maar gewoon het van me af schrijven. Het doet namelijk best veel met me en merk dat mijn man :love2: hoe lief hij ook is zich moeilijk kan verplaatsen in het hele gebeuren hoe ik me erbij voel en hoe ik dingen beleef.

 

Ik heb me trouwens eerst netjes voorgesteld in het voorstel forum, en begin hier nu me eigen stukje.....

 

Wij zijn begonnen met IVF rond oktober 2013, toen kregen wij het zogenoemde intakegesprek. Waarbij de fert.arts zei ja het gebeurt wel eens dat mensen zich aanmelden voor dit traject en dan prompt toch plotseling zwanger zijn. Echo gehad etc etc. Wat blijkt ja hoor ZWANGER..... Ook al tijdens het intake maar was nog zo pril dat er niks op te zien was. Mijn menstruatie moest een die dagen komen en kwam maar niet, omdat ik eerder een wat uitgestelde menstruatie had wilde ik pas na een week NOD testen, en ja hoor positief.  :D :D :D Helemaal blij natuurlijk, YES geen IVF, geen prikken, geen punctie, YES YES YES, hiervoor 1 x ook spontaan zwanger geweest maar meteen eigenlijk toen ik dat ontdekte was het te laat. maar nu geen last geen bloed alleen maar BLIJ.... Dit geluk gevoel heeft helaas niet lang mogen duren, want na ander halve week toch naar zkh bloedverlies en ja hoor MK. Voordat het hormoon uit je bloed is ben je zo weer maandje verder wat bij mij dus eerste menstruatie 13 december was, meteen het VU gebeld.

 

Ik wilde starten met IVF. 2e cyclus dag, echo, best een dikke baarmoederslijmvlies wat niet goed was begin van je menstruatie, en een wat aan de grote kant eiblaasje. Word overleg gepleegd, zenuwslopend al zeg ik het zelf.... pfff...

Einde van middag werd ik gebeld, u mag starten met IVF lange protocol. Dus braaf aan de pil een maand, had nog nooit pil gebruikt in me leven whahaha en nu ik zwanger wilde worden moest ik aan de pil wat een apart idee. Maar de artsen zullen het weten. op 21 ste dag, begonnen met decateptyl  spuiten, voorheen bij de IUI deed mijn man de prikken, maar nu omdat hij onregelmatige tijden heeft qua werk besproken dat ik het zelf ga proberen. Zit je dan prik in je hand, trillend.... "nee ik doe het niet , ja wel je moet tis voor een goed doel nee ik durf niet...." pff wat een gevecht je met jezelf kan hebben zeg. Inmiddels bijna 2 weken verder en gaat perfect qua prikken dan, heb er best wel veel last van op een of andere voel ik me totaal niet TOP. Zelfs vorige week naar een dag of 5 gedacht ermee te stoppen, voelde me toen erg zwak en baalde van mezelf dat ik deze gedachten uberhaubt had. Ik moet door, ik wil heel graag mama worden ik moet door.... en ja ik ging door.

 

Maandag 6 Januari 2014, Ongesteld geworden, bellen naar het VU doorgeven bloeding en pil gehad. Terug gebeld einde van middag, morgen 7 januari echo.

 

Dinsdag 7 januari, 9.40 uur, zkh VU, echo, alles zag er goed uit, ze konden alleen me linker eierstok niet vinden. Ik ben nogal humoristisch ingesteld en hoeveel het me ook doet, moeten wel grapjes kunnen blijven maken. Waarop ik dus ook zei die is ff blokje om, die wilt niet gevonden worden. Ze begrepen me niet helemaal hahahaha als ik het maar begreep. Aan de rechterkant zag ze ongeveer 4 ei blaasjes, en hopelijk dus links ook. Worden dit er trouwens nog meer nu ik ook met Gonal-f begonnen ben of worden deze 4 alleen maar groter ??? Weet iemand dat misschien ??

 

Dinsdag 14 Januari moet ik voor echo, om te kijken hoe ze groeien, en hopelijk die week erna de punctie. PFF ik ben mega zenuwachtig nu al en ontzettend bang....... Word vervolgd.

X

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meestal worden ze alleen nog maar groter...hopen dat ze je linker eileider ook kunnen vinden en die ook nog wat blaasjes bevat. De punctie stelt op zich niet veel voor.

De 1 is er banger voor als de ander. Ik heb bij de eerste alleen 1 pilletje gehad en bij de 2de een heel infuus met rommel...had van mij niet gehoeven. Ligt er meer aan of je pijngevoelig bent de ja of de nee.

 

Stommen heeft als je al een tijdje bezig bent niet zo veel nut meer, dat weet je zelf ook best, maar dat je het zo nu en dan niet meer ziet zitten snap ik ook wel.

 

Ik ben zelf nu 9.5 jaar bezig, de moed wordt steeds kleiner, maar je moet volhouden als je iets wil ;)

Dus pak jezelf bij elkaar en ga ervoor.

Spreek ook vooral je angst uit bij de controles, dan kunnen ze er nu al kanttekeningen van maken, waardoor ze beter op de hoogte zijn ten tijde van de punctie ;)

 

 

Dingen van je afschrijven is nooit verkeerd. Praten met je man ook niet...maar ik snap je daarin ook wel. mannen kijken er vaak anders tegenaan, maar schrik niet als hij zich er eigenlijk veel drukker inwendig om maakt als jij nu denkt ;)

 

 

Heel veel succes en sterkte, ben benieuwd hoe het nu met je gaat meid :)

 

Liefs Pitbull_lady :love2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi lieve,

 

Dat is wat, zwanger als je begint aan ivf! En dan een miskraam en alsnog ivf pfff

 

Tja die mannen reageren nu eenmaal anders op een behandeling dan wij vrouwen, maar ook al voelt hij niet wat jij voelt, er gaat genoeg om in zo'n vent!

 

Blijven praten, blijven schrijven en hoop houden!

 

Oh en dat prikken...ik vond het ook doodeng hoor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oja dat prikken heb ik door de thuiszorg laten doen.

2x om precies te zijn.

 

Nu boeit het me niets meer, spuit dankzij deze behandelingen alweer 3 jaar insuline, heb er dankzij alle behandelingen en het erge aankomen diabetes aan over gehouden...dus ik hoop uiteindelijk er een kleintje aan over te mogen houden, zodat alles niet helemaal voor niets is geweest...

 

 

Liefs Pitbull_lady :love2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

lieve mensen,

 

Dank jullie voor de reacties, morgen echo om te kijken hoe het ervoor staat, maar hopelijk goed:D zo goed dat het einde in zicht is.... Voel gewoon me eierstokken........... en moet zeggen voelt niet fijn :S

 

Dat prikken gaat inmiddels goed hoor dames gelukkig wel en valt me reuze mee, de prikken dan het hormoon wat ik binnen krijg doet genoeg helaas maar positief blijven TIS VOOR EEN GOED DOEL.

 

@ pitbull_lady wat fijn dat dat kan zeg door thuiszorg, en wat NAAR dat je er diabetes aan over heb gehouden. Wist niet dat dat ook kon :S Maar idd als je der dan wel iets moois terug voor krijgt dan is het het allemaal waard denk ik he :D Wij zijn trouwens ook al zo'n 4 jaar bezig, waarvan 2 jaar met hulp en 2 jaar pauze ertussen maar er wel mee bezig gebleven natuurlijk, op eisprong vrijen,temperaturen, je kent het wel :S

 

@ suzyQ  JA was voor even in de zevende hemel maar toen het misging dacht ik oke ik moet volgens mij gewoon het traject in, als het dan wel wil lukken maakt het me niet meer uit. Maar was wel ff balen idd.

Helaas is mijn man niet echt een prater, en ik praat teveel denk ik hahaha continu heb ik het erover wat bij hem volgens mij ook vervelend word. ( tenminste dat denk ik dan ) Je zegt dat er genoeg in zijn hoofd omgaat dat geloof ik ook meteen alleen voor hem is zo wie zo anders, hij heeft al 2 meiden uit vorig huwelijk. Wat mij soms ook pijn doet hoor. Omdat ik weet dat hij zo iets heeft van ik heb er al 2 en wil der graag 1 met jou maar mocht het niet lukken hij heeft er al 2. Hij heeft het al mogen ervaren om papa te worden. ach onze tijd komt nog :D:D

 

Tot morgen allemaal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idd dan is het het wel waard, maar ik ben tot dusver nog niet zo gelukkig geweest...ben wel in totaal 30kg aangekomen, vandaar de diabetes.

 

Morgen veel succes, als alles meezit mag ik ook morgen weer heen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Lievie,

 

Ik lees nu pas jou verhaal. Gaat een beetje door elkaar omdat ik er een paar weken uit ben geweest en alles even moet terug lezen.

 

Pffff jij hebt al een hoop meegemaakt! Starten met IVF en dan zwanger! Wat erg dat dat geluk maar van korte duur was! Klinkt vreemd dat ik dit zo zeg maar hoop dat je begrijpt hoe ik het bedoel.....je kan in ieder geval wel zwanger worden. Is nu al 2x gebeurd. Ze moeten alleen nog lekker bij blijven zitten. Hoop voor jullie dat dat snel gaat gebeuren.

 

Liefs Cindy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Lady's,

 

Even een update over vandaag, heb de echo gehad en tja wat moeten we zeggen......

Ik was positief maar ook negatief in wat we te zien kregen, de eitjes groeien goed, in 6 dagen zijn ze tussen de 12 en 13 mm, maar helaas heb ik er maar 5. Dus zoals jullie begrijpen was ik blij met nieuws dat ze goed groeien ook alle 5 ongeveer dezelfde grote, alleen maar 5. Nu besef ik dat misschien hier ook vrouwen zijn die met nog minder moeten doen dat is ook zo ( :( sorry voor diegene dat ik zo gierig klink zo bedoel ik het ECHT niet :-\) maar had ook wel gehoopt en stiekem misschien beetje verwacht er meer aan te treffen. (aangezien ik best veel last heb  van mijn eierstokken)

 

Nu kan ik 2 dingen doen, de behandeling staken of doorgaan. Ik heb besloten door te gaan. Dit heb ik goed overwogen, ik ben namelijk als de dood voor de punctie, er staat ook in dossier extreem angstig aangelegd. Waardoor het wat dat betreft wel fijn is er 5 te hebben, ik kan dan ervaren hoe het is en waar mijn pijngrens ligt. Ook schijnt het dan maar heel kort te zijn wat ook een wel fijn idee is voor de eerste keer.

 

Weet wel dat ik de 2 de poging niet akkoord ga met 5, wil minstens het dubbele hebben.  Ook aangezien ik zoveel last heb van die hormonen zit ik er nou niet bepaald op te wachten om over 2 maanden als deze zou mislukken weer het gehele traject door te gaan omdat de eitjes die ingevroren waren niet doorstaan hebben bijvoorbeeld. Is dit een gekke gedachten?

 

Ach ja al met al, vrijdag weer echo, over 3 dagen denken ze dat ze de juiste grote hebben. Ook als ik me berekening erop los laat, in 6 dagen 12 mm :2 = 6 mm in 3 dagen+-. Dus vrijdag zouden ze toch rond de 18 mm moeten zijn. Dit zal inhouden dat ik zondag punctie krijg en dan wat was het ook alweer 2 dagen later de TP ? Maar het kan evt. ook maandag plaatst vinden had ze het over. SPANNEND..... PFFFF.... AAAHHH.. JEETJE..... komt in de buurt  :-\ :D.

 

Groetjes X

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zondag punctie betekent woensdag terugplaatsing, normaal gesproken dan.

 

Tja vijf eitjes is niet veel, maar als ze kwalitatief goed zijn en allemaal bevrucht raken weer wel mooi. Ik had eerste poging 12 eitjes, tweede poging tien eitjes en derde poging vijf eitjes. Bij alle pogingen maar 1 goed bevrucht en slechts 1x een cryo gehad. Dus hoeveelheid zegt niet altijd wat...maar kan me je teleurstelling voorstellen, ik werd na de laatste punctie ook even emotioneel toen ik hoorde dat het er maar vijf waren.

 

Hoe is de pijnstilling bij je punctie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ suzy ik begrijp dus uit jou verhaal dat het idd niet erg is als ik er maar 5 heb. Gyn zei ook wel dat ze wel alle 5 zelfde grote hadden en hopelijk ook goed :D dus je hebt me weer iets positiever gemaakt.... Thanks... en volgens mij als ik het al die verhalen goed lees was jij zwanger van een van die 5 dus :D en daarvoor ook maar van die ene die lukte van al die andere eitjes :)

 

De pijnstilling bij de punctie, was het even op gaan zoeken maar kan niet vinden op de site van het VU maar het schijnt een morfineachtig iets te zijn en een pil waar je beetje slaperig van wordt. Dus dat moet goed zitten. :D maar echt weet niet of dat een stoornis is in me hersenen hoor maar ik kan me altijd zo extreem druk maken. Echt te extreem.... artsen en mensen om me heen zeggen och joh komt wel goed..... en puntje bij paaltje is het ook wel goed gekomen maar wel flauw gevallen van de angst  :-\ :-\ en dan zeg ik ook elke keer, geloof me nou maar ik ken mezelf als geen ander.... maar helaas steeds weer het gevoel niet serieus genomen te worden hierin. Maar ga der vanuit dat ik dit overleef haha en anders val ik maar flauw lig toch al  ;) ;) Let's go zullen we maar zeggen :S

 

Hoe is het met de kids?

 

X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lief dat je naar m'n kinderen vraagt! Het gaat goed, twee heel drukke jongens en een zoete baby. Oudste gaat binnenkort naar school en is daar erg mee bezig.

 

Ik ben inderdaad zwanger geworden van 1 van die 5 eitjes! Ik heb drie behandelingen gehad, en telkens maar 1 redelijke embryo ( en 1x een cryo, maar die is niet goed ontdooid ) uit de eitjes oogst overgehouden. En die ene embryo is ook alle drie de keren blijven zitten en geresulteerd in een zoon. Over geluk hebben gesproken!

Dus ja, vijf eitjes hoeft niet erg te zijn, als het maar van goede kwaliteit is. Ik kan me je teleurstelling wel voorstellen hoor!

 

Die pijnstilling klinkt goed, heb die pil nooit gehad. Is het snel uitgewerkt na de punctie?

Tja een punctie is niet leuk, kan er niets anders van maken. En hoe je het ervaart hangt niet alleen van je eigen pijngrens af, maar als je eierstokken moeilijk aan te prikken zijn zal het pijnlijker zijn. Het is zo voorbij hoor, het voorbereiden duurt langer. Als je twintig minuten binnen bent, dan duurt het aanprikken een minuut. Ik vond de napijn altijd erger, lekker in bed met paracetamolletje en kruikje.

Flauwvallen van de angst klinkt niet best! Tja je koppie kan rare dingen doen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@suzyQ  Ja ik vind zo mooi, dat jij zoveel geluk heb mogen ervaren en er 3 kids van heb mogen krijgen. Geweldig mooiiii.

Hopelijk zal het voor ons meiden ook lukken, misschien niet van 1 maar als maar uit eindelijk lukt :). En vind dan wel leuk om te lezen hoe het verder gaat voor jou dus na het traject, hoe de opvoeding gaat en waar je zoal tegen aanloopt. Heb net ook in het stuk "zwanger" gelezen maar pff wat veel pagina's zeg...... maar ook daar een klein beetje op de hoogte gebracht door al jullie verhalen, waar ik overigens ook van genieten..... Helemaal op deze site, omdat we allemaal door zelfde traject heen gegaan zijn of gaan.

 

Van buitenaf vind ik het nog wel moeilijk soms, bijv. als je beste vriendin op FB zet dat ze zwanger is zonder mij persoonlijk op de hoogte te brengen dat zijn momenten dat het wel pijn doet. Maar of dat met feit te maken heeft dat ze weet in wat voor positie ik zit en dan zo met me omgaat of het feit dat iemand zwanger is denk namelijk zelf het eerste. Ach ja ook dat hou je....

 

Wens je een fijne avond,

 

Groetjes X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo

 

Ik heb me al voorgesteld in een ander topic

 

Ik begin deze maand aan mijn eerste ivf behandeling

Ik heb nu eerst de pil geslikt tot afgelopen zondag ben nu ongesteld geworden mkrgen eerste echo o  te kijken hoeveel puregon ik moet gaan spuiten

En dus morgen beginnen  met spuiten vind het nu best spannend worden allemaal moet het maat gewoon op me af laten komen

Ik hoop dat ik met jullie jullie ervaringen kan delen en als ik met vragen zit dit hier kan stellen

 

Gr

Jeanins

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ken mensen die wel 20 eitjes hadden en maar 2 bevrucht. De hoeveelheid zegt niet zoveel, de kwaliteit wel. daarnaast maakt de kwaliteit het niet dat het wel of niet blijft zitten. dat is gewoon veel geluk hebben.

Dus niet te druk om maken meid.

 

Succes met de punctie, schiet al aardig op ;)

 

Liefs Pitbull_lady :love2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allereerst Pitbull_ lady........ Heb net topic wachtbankje gelezen, was zo nieuwsgierig hoe het is gegaan bij jou maar GEWELDIG... Super voor je joh.. ik duim voor je en ook ik zal een kaarsje voor je branden. Hopelijk komt het eindelijk eens goed he......... ik merk idd aan de reacties te lezen dat de hoeveelheid helemaal niet van toepassing is maar de kwaliteit van de eitjes.... Dan hoop ik van harte dat de 5 die ze eruit gaan halen ook nog TOP kwaliteit zijn.

En idd het blijven zitten dat is nog een hele kunst he, nooit zo bij stil dat dat het spannendste is van alles eigenlijk en belangrijkste.......... 

 

Dank je wel, idd gaat het opeens wel heel snel.... Owe pfff haha maar goed dan hebben het ergste maar gehad zullen we maar zeggen. Daarna word het de TP en dat ken ik wel. En dan die 2 @!#$* weken. Waar jij nu in verkeerd. X

 

@ jeanine Ik las dat jij je idd had voor gesteld in het voorstel topic, Welkom bij deze. Ik ben nog niet zo lid op de pagina maar volgens mij kan je net als wat ik heb gedaan een eigen topic maken waar je dan kan zetten wat je kwijt wil. Je kan ook uiteraard op berichten reageren. Mocht je er nou niet uit komen, zijn der altijd wel meiden die je willen helpen bij een topic te starten. Ook kan je in het topic wachtbankje gezellig mee kletsen met ons. Degene die nu in traject zitten, volgens mij als ik het goed zeg de broedkipjes ( ik op dit moment) het wachtbankje Pitbull

_ lady op dit moment.... etc etc. Heel veel succes met je traject ook.

 

Fijne avond iedereen X

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt meid, de kwaliteit is het meest belangrijk. Als je er 5 hebt waarvan er 4 bevrucht worden en ze zijn van A kwaliteit en je kunt er 1 of 2 laten terug plaatsen en de andere zijn van des danige kwaliteit dat ze als cryo ingevroren kunnen worden, dat is alles bepalend.

 

Maarrrrrr nog vel belangrijker is, of ze bij je innestelen en blijven plakken.

Het lijkt simpel, maar helaas zoals je bij mij kon lezen gaat het nog wel eens fout :(

 

Ik hoop voor jou dat meteen de eerste blijft plakken natuurlijk.

 

Heel veel succes met de punctie nogmaals meid.

 

THNX voor je kaarsje, ik hoop het ook echt. Maar ben tegelijkertijd ook behoorlijk bang.

 

Liefs van mij xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom Jeanine!

 

Je kunt een eigen voorsteltopuc maken, maar inbreken op een ander topic kan ook hoor.

Spannend, je eerste behandeling! Vanavond dus voor het eerst spuiten, Puregon en decapeptyl neem ik aan? Vind je het eng om zelf te moeten spuiten? Mijn man deed het de eerste behandelingen voor me, maar laatste keer heb ik het een paar keer zelf gedaan.

Plek koelen met ijsklontjes voor je gaat prikken werkt wel fijn. Zeker de deca heeft een venijnig naalden.

 

Lievie, is de punctie inderdaad zondag?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi suzyq

 

Ik heb vanochtend een echo gehad in het ziekenhuis

Moest vanavond de decapeptyl spuiten en was zeker een venijnige naal

Ik moest het zelf doen omdT mijn man aan het werk is vknd het wel moeilijk hoor

Moet vanaf morgen de decapeptyl en de puregon spuiten moet 225 eenheden spuiten met de puregon

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve allemaal,

 

Weer even een update in mijn verhaal. Vanmorgen vroeg ging me wekkertje om 05.30 pff wat een vroegte. Aangezien ik de laatste 2 x te laat was en me daar heel druk over maakte dacht ik nu nog maar wat eerder. En ja hoor natuurlijk reed alles vandaag wel door en zit je met je goede gedrag om 07.25 in zkh en had om 8 uur afspraak. Ach ja in ieder geval op tijd maar kliniek van nog gesloten zelfs. Goed meteen als eerst aan de beurt dat is wel fijn want niks moet uitlopen moet straks ook nog werken.

 

Gelukkig alles goed, 5 ei blaasjes nog steeds en allemaal op de juiste grote, viel me wel op dat eentje al 22.6 is dus misschien al bijna te groot ????? pff  moest bloed prikken om me waardes te bepalen en ook daar kreeg ik vanmiddag telefoon over dat dat allemaal goed is, en dat de punctie dus zondag gaat plaats vinden om 09.45 uur. AAH spannend. Ergens wel zin in, me eierstokken in ieder geval .LOL. die hebben zo iets van is leuk geweest jonge dame, wij willen ervan af..... En tja dan moet het maar he :P :P

 

Wel extreem nerveus nu al, pff maar wel iets minder volgens mij als ik dat ik vorige week was, toen als ik het al overhad werd ik dizzy etc etc. Ik ben zo nieuwsgierig hoeveel eruit komen en hoeveel der bevrucht worden.

 

Opeens had ik net een beetje lichtelijk paniek. Ik moet om 22.30 uur prikken vanavond en was aan werken toen ze me terug belde, en nu dacht ik heeeeeeeellpppp hoeveel eenheden moet ik nou spuiten, heeft ze dat wel gezegd NEE dat niet owe shit nee toch help help help...... nummer gebeld voor spoed gevallen, niemand te pakken krijg een bandje dat ze niet bereikbaar zijn wat is dan nummer voor spoedgevallen :-[ :-[ ??? ??? ???  nou goed het ziekenhuis zelf gebeld, Ivf gebeuren is heel apart gebouw daar maar toch afdeling gynaecologie gebeld en ja hoor konden gelukkig mijn dossier in zien.  Moet 2 ampullen met poeder mixen met 1 vloeistof. dus 10.000 EH ok ok weer rustig pff zeg zal je maar gebeuren. Ik ga zo lekker ff met de hondjes wandelen en dan erna maar eens me prik gaan klaar maken. PFFF wat spannend allemaal zeg...

 

Fijne avond allemaal X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat spannend Lievie. Succes zondag.

Ben echt heel benieuwd hoe de punctie gaat bij het VU.

Wij zitten in de 1e ronde IVF ook bij het VU. Ik ben nu nog in het traject pil slikken en sinds 3 dagen decapeptyl spuiten in de ochtend.

Ik heb de controles in het Westfriesgasthuis Hoorn. Punctie en terugplaatsing zal in het VUmc zijn.

As woensdag stop ik met de pil en dan na volgend weekend starten met GonalF.

Ik ben zo benieuwd hoe alles gaat.

Tot nu toe nog geen last van de spuit, misschien nog te snel.

Hebben jullie ervaringen met de bijwerkingen van decapeptyl en GonalF?

Succes allemaal.

PS: Zit sinds een paar dagen op dit forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maria, ik heb veel bijwerkingen gehad op de deca, hoofdpijn en verschrikkelijk moe, na afloop 30kg aangekomen. Dus niet heel positief qua bijwerkingen.

 

Wens je veel sterkte en succes met je behandeling meid.

Ps je kunt een eigen topic aanmaken voor je eigen verhaal als je dat wilt ;)

 

Welkom op het forum.

 

Liefs Pitbull_lady :love2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo lieve dames,

 

Daar was ik dan,weer beetje bij gekomen van de ochtend ga ik mijn verhaal typen.

Vanmorgen vroeg ging me wekkertje, lekker wezen douchen, wakker worden met kop thee want koffie mocht ik niet. Beschuitje erbij geprobeerd kreeg deze niet weg, manlief en ik waren der klaar voor. Was nog behoorlijk bijtijds maar besloten rustig te gaan aanrijden, wachten is alleen maar nog stressvoller dus wij zijn gaan rijden. Het komt dan wel in eens heel dichbij, hoe dichter bij Amsterdam hoe sneller mijn hart klopte. PFFF........ Half 10 aankomst VU amsterdam moesten er om 09.45 uur zijn, dus kwartier te vroeg, manlief moest zijn dinggentje gaan doen en ik moest plaats nemen bij de paarse stoelen, elke keer bij controle echo's moest je plaatst nemen bij de rode stoelen aan de andere kant van het gebouw. Daar zat ik dan alleen... eerst maar eens naar de wc, lege blaas is het beste. Manlief klaar, gelukkig nog voor ik na binnen werd geroepen. Kwam verpleegkundige me halen maar zo onpersoonlijk helaas in tegenstelling van me eerdere afspraken want toen waren ze juist heel meegaan. Maar deze van vanmorgen kan nog wel een lesje leren hoe om te gaan met mensen die vol spanning zitten :P

 

Mevrouw( ik)  u kunt zich hier omkleden, en nog even plassen. Dan kom ik zo weer bij u. Zo gezegd zo gedaan kon wel eens waar nog weer plassen, dacht zal vast niet lukken want ben net geweest.

Verpleegkundige komt weer, gaat u maar liggen en draait u maar met uw kont naar mij toe, en voor ik voor mezelf goed lag zat injectie er al in  ??? ??? Ok...... Mevrouw u moet ook dit tablet nemen. Ik zeg mag ik ff bij komen van die prik en recht op gaan zitten, terwijl ik bezig was, zegt verpleegkundige weer u moet nu wel die pil nemen hoor........ GRRRRRR.............. JA B*t*H........... pff, ik pil genomen.

 

Drie kwartier later komen gelukkige andere me halen niet weer die .......... werd weg gereden in me bed naar behandel kamer. Of ik even wilde overstappen van bed naar stoel, ik dacht doen we ff maar zodra ik om hoog ging jeetje zeg oke dacht dat medicatie niet echt werkte maar dit was het bewijs van wel hahaha alles begon te draaien en doen, leek net helemaal lam. Moeizaam over gestapt en toen begon het hoor.

 

Mevrouw bent u naar de wc geweest, uw blaas is nog zo vol? JA ik ben zelfs 2 x geweest. Oke dan gaan we eerst uw blaas legen  :o :o katheter ingebracht niks van gevoeld ;D daarna word je doos gespoeld met warm water en de eendenbek, eerlijk gezegd vond ik dat van alles het minst prettig.

"Zo "zegt de gyn. we gaan beginnen je kan zo een prik voelen, en ja hoor ik voelde iets maar niet echt een prik meer een por in me buik. En weer een por in me buik, nog een por.... mevrouw dat was de rechterkant. OW zeg ik echt waar.... Nu gaat u straks weer een prik voelen. Deze voelde iets gemener maar nog niet echt pijnlijk. Omdat deze wat moeilijker lag. Dan weer drie keer een flinke por in me buik. Mevrouw u bent KLAAR.......... NEE echt zeg ik oke YES YES YES ik ben zo stoer ik ben zo stoer hahaha zo blij dat het me reuze is mee gevallen. En ben echt wel een pieperd hoor dames maar echt waar het valt dus reuze mee  :D :D :D. Even wachten op de arts, half uurtje later kwam hij, bij mij waren er maar 3 goede eitjes  :'( :'( :'( en of manlief nog een keer ze ding wilde doen want hij had heel veel dode zaadcellen..... Hoe dan dachten we allebei, hij heeft altijd goed en mooi zaad en nu dode ... hmm ok hij weer weg, ik eigenwijs al aangekleed en weer naar de wachtruimte gestrompeld wilde naar huis....... Mevrouw word ik aangesproken wat gaat u doen, waarop ik zeg ik ga zo naar huis hahaha zegt ze ik breng u ff naar een stoel want u ziet wel wit. Ja dat kan kloppen want was net nog ff iets te snel dan me lichaam wilde. hahaha thuis lekker ff me bedje bezocht en goed 2 uurtjes geslapen. Nu dus wachten op dinsdag, hopelijk is het gelukt en mag ik woensdag terug komen :D ;D ;D zin in.

 

@ jeanine nog bedankt voor je support :D

 

@ maria welkom op dit forum, zoals je hierboven kunt lezen viel het me reuze mee, echt nogmaals ik heb me veelste druk gemaakt voor iets wat echt mega mee valt. Van de hormonen dezelfde als jij gebruikt, ook helaas veel bijwerkingen gehad. Zelfde als pitbull_ lady ook al schreef, en idd ook bij de decapeptyl. ik had extreem hoofdpijn, elke dag weer. Wat prikkelbaarder ook trouwens. Maar wat ik wel vond eerste week dacht piep ik moet nog zo lang prikken en daarna nu dus heb ik de punctie alweer gehad. Gaat gelukkig wel snel :D

Even vraagje over dat jij in ochtend prikt was dit ook de bedoeling ? Ik heb gehoord een vast tijdstip?

 

Zo dit was mijn punctie verhaal : :D ;D

 

Tot snel weer X

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ lievie

 

Wat fijn dat het zo Is meegevallen en dat je geen pijn hebt gehad

Jammer dat er maar drie goede eitjes waren nu hopen dat er 1 tussen zit bevrucht wodt spannend Hoor

Heel veel succes deze dagen

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lievie wat een goede ervaring, ik zie nu al naar de punctie uit  ;)

Jammer maar 3, hopelijk alle 3 bevrucht. Dus je hoort het dinsdag, duim voor je.

Ik moet decapeptyl in de ochtend om 7:15 prikken en in het weekend niet later dan 8:15

GonalF moet ik over een week in de avond prikken.

Tot nu toe nog geen bijwerkingen. Mmm alleen 2 kg aangekomen, maar misschien toeval, hoop ik.

Groetjes

Maria

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information