Jump to content
Sign in to follow this  
Ilona

Ook maar even voorstellen dan.

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik vind het heel spanend om hier mijn verhaal op te schrijven. Je leest en hoort om je heen zo ontzettend veel en om daar weg wijs in te worden is heel wat. Het lijkt mij fijn om een plekje te hebben waar je terecht kan, waar mensen hetzelfde meemaken als jijzelf.

 

Wij zijn in november 2012 gestopt met de pil. We zijn er samen klaar voor om een gezinnetje te stichten. Ik werd gelijk keurig na 28 dagen ongesteld. Helemaal super na zo ongeveer 14 jaar aan de pil. Na een paar maand werd ik bijna niet meer ongesteld en hoop je stiekem dat het zover is. Helaas was dit niet zo. Na 3 x een halve dag ongesteld te worden en verder niks meer toch maar een afspraak gemaakt bij de huisarts. Zo zijn we in de medische molen terecht gekomen.

 

Na heel veel onderzoeken, echo's, röntgenfoto, MRI-scan verder zijn we er achter gekomen dat ik maar een halve baarmoeder heb, 1 eileider, 1 eierstok en 1 nier. Mijn linkerhelft mist. Hier kun je niks aan doen. Foutje der natuur. Ook bleek na al deze onderzoeken dat mijn eileider die er wel is, niet doorgankelijk is. 18 december 2013 heb ik kijkoperatie gehad en hebben ze gekeken of ze nog wat konden betekenen hierin. Helaas zit er een oude ontsteking bij de eileider. Ze zouden hem gelijk gaan verwijderen. Helaas is dit niet gebeurd. Waarom weten we nog niet precies. We weten wel dat het heel lastig was om er überhaupt bij te komen. In plaats van een half uur zijn ze 2 uur bezig geweest met de operatie. We moeten woensdag 15 januari heen voor de nacontrole en een doorverwijzing. We hebben wel al te horen gekregen dat voor ons het 99,9% zeker is dat wij niet natuurlijk zwanger kunnen worden. IVF is voor ons de enige optie.

 

En nu is het wachten. Ik zit nog in de ziektewet. Heb veel last van wondvocht uit mijn wond bij de navel. De andere twee wondjes zijn keurig genezen. Ik moet morgen, 10 januari, toch even langs komen in het ziekenhuis en willen ze de wond even controleren, omdat het nu wel redelijk lang duurt. En dan wachten op 15 januari. Wij vinden het allemaal erg spannend. Wat staat ons te wachten, hoe gaat alles verder, wat zijn de kansen, ..... Zoveel vragen en onzekerheden.

 

Nou ja, dit is zo'n beetje ons verhaal......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ilona,

 

Welkom op dit forum.

Ook ik ben hier nieuw maar wilde je toch welkom heten en hoop dat je net als ik hier vind wat je zoekt. Al is het erkenning of herkenning in andere verhalen. Ook vind ik het knap dat je toch na enige twijfel (zoals ik het las) je verhaal hier op zet. En jeetje zeg tis ook niet niks :-[. Heel veel sterkte gewenst met jullie traject en succes de 15e.

 

Groetjes Sharon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ilona,

 

Ook jij hebt een zeer heftig verhaal zeg.

Bij ons kwamen ze er na 8 jaar proberen en echt heel veel verschillende onderzoeken en vele miskramen, achter dat mijn rechter eileider niet goed was, deze is nu straks 2jaar geleden operatief verwijderd.

Wij hebben wel ICSI gedaan, maar onder resultaat.

Momenteel zijn we bezig met eiceldonatie, mijn enige kans om een kleintje te kunnen krijgen.

 

Ik wil jou en jullie heel veel sterkte en kracht wensen, voor de toekomst.

Als je vragen hebt of je onzeker voelt, schrijf het hier gerust van je af. Hier kan alles besproken worden.

 

De 15de hebben jullie afspraak voor bespreking IVF???

Waar zijn jullie onder behandeling?

 

Liefs Pitbull_lady :love2:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeetje Ilona, wat een verhaal heb jij!

 

Maar misschien een stomme vraag hoor, maar als het lukt om zwanger te worden via ivf, hoe zit het dan met de halve baarmoeder? Heeft je kindje dan wel genoeg ruimte?

 

In ieder geval succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo, vandaag even een extra bezoekje aan mijn gynaecoloog gebracht. Mijn wond bij mijn navel wil niet goed genezen en heb veel last van wondvocht. Nu een antibiotica kuur gekregen. Hopen dat het nu beter gaat worden.

 

@Pitbull_Lady  15 januari hebben we een afspraak bij onze eigen gynaecoloog. Dit is als nacontrole van de operatie en om te kiezen waar we naar doorverwezen willen worden voor IVF, zodat dit in gang kan worden gezet. Wij wonen in het noorden. Zoals ze vandaag even vertelde is Zwolle, Groningen of Hengelo voor ons het dichtst in de buurt.

 

@suzyQ Wij kunnen via IVF net als ieder ander een kans krijgen om zwanger te worden. De risico's bij ons zullen groter zijn. We hebben extra kans op miskramen, vroeggeboorte, een kleiner kindje, stuitligging(dus keizersnede), maar ondanks dat alles kan het wel. Ze kunnen van te voren niet zeggen hoeveel ruimte er in mijn baarmoeder is en dus ook niet hoelang een kindje zal blijven zitten. Je moet gemiddeld zeker uitgaan van 4 tot 6 weken te vroeg hebben wij begrepen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ilona,

 

Welkom op het forum!

Je hebt best al wel een heftige geschiedenis qua behandeling om jullie wens in vervulling te laten gaan!

Ik hoop ontzettend dat het lukt!

 

Groetjes,

Ditte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ilona,

 

Wij wonen ook in het noorden, Friesland om precies te zijn.

Wij zijn onder behandeling bij Geertgen, Brabant.

Een zeer goed gespecialiseerde kliniek, die op een heel andere manier met patiënten omgaat dan welk ziekenhuis dan ook.

Je hebt misschien wel eens van Düsseldorf gehoord?

Nou dit is ongeveer net zoiets, alleen dan in NL.

Je moet het er voor over hebben, want je bent 2.5 uur onderweg, maar hier doen ze ook eiceldonatie, iets wat verder in NL nergens anders gebeurd.

Ook kun je er voor goed zaad terecht etcetc Assited Hatching wordt hier gewoon vergoed.

 

Wij zijn ooit hier in onze woonplaats begonnen, daarna naar Groningen gegaan elke keer een andere arts, meestal in opleiding, daarna naar Meppel en toen naar Zwolle. In Zwolle werden we na 1 poging direct opgegeven.

 

En nu zijn we 3 IUI behandelingen verder en bezig met een ICSI.

Dus tja.

 

Ik wens je veel wijsheid bij en met je beslissing, je kunt vrijblijvend bij de kliniek informeren wat zij voor je kunnen doen. Het is geen ziekenhuis, dus je ziet amper zwangere vrouwen, iets wat ik als heel prettig ervaar ;)

 

Liefs Pitbull_lady :love2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet niet of ik hier of waar dan ook op dit forum dit moet neerzetten, maar heb voor de tweede dag op rij een behoorlijke dipdag. Ben er zo klaar mee. Ziekenhuis in ziekenhuis uit. Wachten, beetje informatie, wachten, onzekerheden. Voel me zo'n mislukking. Mijn lichaam die niet meedoet, niet meewerkt. Muren komen op me af. En ik weet wel, we zijn nog niet op de helft. Ik baal gewoon even als een stekker. Bah! Weer even niet waar ik het zoeken moet. Het vreet gewoon aan me, dit hele traject en ik vind dat zo lastig om aan mensen om me heen uit te leggen. Het zinnetje je moet de moed niet opgeven is zo'n enorme dooddoener. Ga maar eens in mijn schoenen staan denk ik dan! Dat is gewoon altijd niet zo gemakkelijk........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is ook een dooddoener!

Geef niet op, je bent nog jong genoeg, positief blijven blablabla

Allemaal leuk en aardig, maar ze voelen niet wat jij voelt!

 

Wij hebben uiteindelijk heel veel geluk gehad, maar ik heb ook in jouw schoenen gestaan en weet nog goed hoe wanhopig ik in het begin was, en niemand die het snapt, ik begreep het zelf amper!

 

Dus...virtuele knuffel dan maar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ilona,

Volgens mij mag je ook hier best je verhaal ff kwijt hoor.... ik ben nog niet lang lid maar ook ik zal dat doen. ik vind het ook meer dan logisch dat je af en toe ff een dip dagje hebt. Tis ook niet niks allemaal. En ja dan die dooddoeners he... pfff... ik heb er ff voor moeten zoeken maar ik heb dit gedicht ergens een keer gevonden... MOOI

 

Groot verdriet

In mij schuilt groot verdriet

Een kindje krijgen, het vormen van een gezin

Tot nu toe lukt het niet

 

Overal om me heen zie je kindjes komen, ik mag er helaas alleen nog maar van dromen

 

Heel makkelijk word er gezegd: het komt wel goed, nog ff oefenen!

Maar niemand beseft hoeveel pijn zo'n uitspraak doet.

 

Dromen, wensen &hopen

Weer een teleurstelling

Weer dat verdriet

Mijn hoop begint steeds verder weg te lopen

 

Een kindje van ONS samen is het enige wat ik vraag

Zal het ONS ooit lukken, we willen het zo graag!

 

De tijd zal het ons leren, we doen ons best! Zal het ooit lukken? Net zoals bij de rest?

 

Positief blijven proberen we toch echt. Maar steeds die teleurstellingen zijn niet echt fijn!

 

Maar weer houden goede moed want op een dag komt het toch allemaal goed!?

 

Sterkte meis in deze dagen..... en zoals suzyQ ook al zei vanuit hier een virtuele knuffel van mij

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo allemaal

 

Ik  zal me even voorstellen

Ik ben jeanine en 28 jaar oud

Moeder van een zoon van 2, 5 jaar oud genaamd dylan

Zit nu in de mmm voor mijn eerste ivf behandeling moet van de week beginnen met spuiten

Vind het erg spannend allemaal want het is helemaal nieuw voor me daarom lijkt het me fijn om hier ervaringen te kunnen delen

 

Xxx

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeanine, ook hier welkom!

 

Is je zoon ook gekomen dmv IVF?

 

Kijk wat rond op de site en stel gerust al je vragen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi suzyq

 

Nee mijn zoon is nu 2, 5 en is gekomen via de normale weg was ook toen best snel zwanger dus dit is nu echt een verassing dat we hier aan moeten beginnen

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilona,

 

Niemand weet hoe zwaar dit alles is, totdat je er zelf mee te maken krijgt.

Na 9.5 jaar ben ik er wel achter, wie er nog lang achter je blijven staan en dat je vele vrienden halverwege zult verliezen binnen je traject. Ik kan je zeggen dat dat hard is en zwaar...maar ook goed. Het kaf van het koren scheiden.

 

Houd moed, als ik het kan, kan jij het ook meid ;)

 

Liefs en ook van mij een digihug!

 

 

Jeanine wees vooral welkom, meestal openen nieuwe mensen een eigen topic om zich voor te stellen, dus als je het prettig vind nodig ik je uit dit ook te doen, zodat je een eigen plekje hebt om je eigen verhaal te ontplooien. Voor al jou vragen, net zoals Ilona dat alhier heeft gedaan.

 

Meid heel veel succes, als je vragen hebt kun je ze stellen en natuurlijk gezellig mee praten.

 

Liefs Pitbull_lady :love2:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mak

Hallo Ilona,

Ik ben ook nieuw.....

Wat een heftig verhaal.

Bij mij en mijn man is geen aanwijsbare reden dat het niet lukt. Onze dochter is na een traject van 3 jaar uiteindelijke via IUI verwekt. Ze is geweldig. We willen graag een tweede kindje maar helaas lijkt de IUI nu geen uitkomst te bieden.

Laten we elkaar steunen waar mogelijk.

Sterkte!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information