Jump to content
Sign in to follow this  
Mimi

Omdat ik nieuw ben; even voorstellen!

Recommended Posts

Hallo dames,

 

Ik ben 25 jaar en ga binnenkort samen met mijn partner het IVF traject in.

 

Ik wilde me even voorstellen maar ik zie dat ik toch m'n hele verhaal hier heb neergekalkt ;)

 

Voordat we bij IVF zijn uitgekomen, zijn we al een hele medische molen doorgeweest.

 

Eind 2011 ben ik met spoed opgenomen geweest in het ziekenhuis omdat ik hele hoge ontstekingswaardes had. In eerste instantie dachten ze aan een blinde darm ontsteking, vervolgens dachten ze dat ik cystes had, maar met de kijkoperatie die volgde bleek dat ik verkleefde eileiders had en dat ze ook helemaal dicht zaten. Na de operatie werd mij medegedeeld dat het mogelijk zou zijn dat ik niet op de "normale manier" kinderen zou kunnen krijgen dus dat ik daar toch wel rekening mee zou moeten houden. Mijn wereld stond op zijn kop en terwijl ik eerst dacht nog wel even te willen wachten, zijn mijn partner en ik er toen over gaan praten om er toch al voor te gaan omdat niemand wist hoe het lopen zou. Het advies vanuit de dokters was dat we het maar een half jaar moesten gaan proberen omdat er na de operatie op de echo's niets geks te vinden was.

 

Na een half jaar proberen, geen resultaat en wel weer pijnklachten die eigenlijk niet echt verdwenen waren, zijn we weer terecht gekomen bij de gynaecoloog in het lokale ziekenhuis hier. Na een echo te hebben gehad constateerde hij dat mijn eileiders weer (goed) te zien waren op de echo en dat dit geen goed nieuws was omdat ze dan waarschijnlijk vol met vocht zitten. We hebben toen een verwijzing gehad voor het Erasmus MC in Rotterdam omdat ze daar meer gespecialiseerd zijn dan hier. Zo gezegd zo gedaan. Na wat onderzoeken is besloten om weer een operatie te doen waarbij mijn eileiders gerepareerd zouden worden. Ik moest er wel rekening mee houden dat mijn eileiders misschien wel zo verslechterd waren dat er 1 of misschien wel alletwee verwijderd zouden worden. Dus zo werd ik eind 2012 weer geopereerd. Na de operatie is de arts gelijk naar me toegekomen om te vertellen dat de operatie heel erg goed geslaagd was en alles er goed uitzag, het was alleen wel zo dat er endometriose gevonden was.

 

Na dit goede nieuws zijn we er weer vol goede moed tegenaan gegaan maar een jaar later nog steeds niets. Omdat de pijnklachten tijdens mijn menstruatie zo heftig waren en ik nog steeds niet zwanger was, hebben we weer contact gezocht met de gynaecoloog. Weer wat onderzoeken gehad in het ziekenhuis, alles zag er goed uit (bij mijn vriend ook trouwens). Na een gesprekje met de gynaecoloog zei deze dat er overlegd zou worden binnen hun team wat nu een verstandigste was om te gaan doen en er werd ons geadviseerd ook goed erover na te denken omdat, als het onverhoopt niet mocht lukken met de behandelingen, dat we op den duur uitbehandeld zouden zijn en dat het misschien beter was om nog maar een tijdje te proberen. Met dit nieuws en een bel afspraak voor de 20e januari met het ziekenhuis, zijn we naar huis gegaan. Mijn vriend en ik hebben het er toen uitgebreid over gehad en wij zeiden allebei dat we echt niet meer wilden wachten.

 

Op 20 januari belde de gynaecoloog. Ze zei dat ze het overlegd hadden in het team en dat ze van mening waren dat IUI ook niet echt veel bijdragen aan de kans om zwanger te worden dus als wij verder wilden gaan dat we dan bij IVF uit zouden komen. Wij hebben toen gelijk aangegeven dat we dat dan wilden gaan doen omdat wij het niet zien zitten om te blijven proberen en er niets gebeurd. Nu moeten we dus begin maart naar een informatie avond over IVF en van daaruit zal het balletje verder gaan rollen.

 

Aan de ene kant ben ik zo blij dat de knoop doorgehakt is maar aan de andere kant voel ik me zo ontzettend in de steek gelaten door mijn lichaam.. En opzich heb ik goede hoop maar ik ben zo bang dat het niet lukt..

 

In ieder geval heb ik veel van jullie verhalen al gelezen en leef ik erg met jullie mee. Ik kan er nu nog niet echt over meepraten maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat ik helemaal weet waar jullie het over hebben..

 

Groetjes, Mimi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Mimi,

 

Welkom op dit verslavende forum.

Stel ajb al je vragen, er is altijd wel iemand die een antwoord weet.

Spannende tijden in het vooruitzicht dus?

Succes in maart bij de bijeenkomst. Goed luisteren en je vragen aldaar opschrijven voor het 1 op 1 gesprek.

daar wordt meestal voor jullie als stel opgesteld wat er zoal nodig is, ook qua onderzoeken en kun je dus prive vragen stellen.

 

Wij hebben net 9.5 jaar in de mmm gezeten en ik heb zojuist de 28ste positief getest.

Voor mij de allereerste test die zo scherp reageerde. dus nu moet ik nog 2.5wk duimen draaien en afwachten of we een kloppend hartje gaan zien.

Zo slopend dit traject, wij zijn er jaren lang mee bezig geweest, ik heb helaas 11miskramen gehad, dus ik weet als geen ander hoeveel verdriet je tijdens deze trajecten mee te dealen krijgt.

 

Ik wens jullie ongelofelijk veel succes, voor de toekomst en volg jullie heel graag.

 

Lieve groet,

Pitbull_lady  :love2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Pitbull_lady,

 

dankje voor je lieve reactie en gefeliciteerd! Zo te zien heb je ook al heel erg veel achter de rug. Hopelijk blijft de kleine lekker zitten waar die zit totdat hij/zij over een kleine 9 maanden eruit mag komen ;)

 

ik vind het erg fijn dat ik een forum als deze heb gevonden.. ik doe het wel samen met mijn vriend natuurlijk maar vrouwen onder elkaar is toch anders, plus dat hij al 2 kinderen van zichzelf heeft dus hij staat er toch net iets anders in dan dat ik dat doe..

 

ik ben in eerste instantie als een gek op internet alles op gaan zoeken wat met IVF te maken heeft maar ik heb nu besloten dat ik maar gewoon (zo geduldig als mogelijk is ::)) moet afwachten en alles over me heen laten komen.

 

Ik duim voor je en hopen dat het een héél goed voorteken is dat je test zo scherp reageerde!

 

Groetjes, Mimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Mimi,

 

Welkom op dit forum, pitbull zei het al, kan best verslavend werken. En moet zeggen dat ik leuk en fijn vind om met meiden te communiceren die het zelfde doormaken. Natuurlijk doen we het allemaal samen met man, maar net als jij heeft die van mij ook al 2 kids en hij zegt dat dan ook, "ik vind meer rot voor jou dat je moeder kan worden, ik heb er al 2" vind dat altijd wel dubbel gevoel maar ik begrijp hem wel hoor. Je kan trouwens wel op internet veel vinden maar ik ben daar ook mee gestopt. Hier klets ik dan wel over hoe ik me voel en doormaak, en verder zoek ik niet teveel meer.

 

 

Heel veel succes met aankomende traject en als je vragen hebt, stel ze gerust altijd hier wel iemand die antwoord geeft :D ;)

 

Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi mimi

 

Welkom of deze site

Is erg verslavend hoor hihi

Maar wel erg fijn dat je zo je verhaal kwijt kan

Heel veel succes met je eerste ivf traject

Heb nu net zelf mij 1ste ivf poging erop zitten en vandaag een terugplaatsing gehad

Als je vragen hebt mag je ze stellen hoor

 

Xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha Mimi,

 

Wat een heftig traject zeg. Ik kan me goed voorstellen dat je de hoop verliest in je lichaam. Misschien helpt het in ieder geval voor je gevoel als je extra lief voor jezelf en je lijf bent. Deze pittige tijden vragen voor wat extra verwennen, toch? :)

 

Sterkte!

Marijke

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lievie: Inderdaad. Ook omdat er niet veel mensen in onze omgeving zijn die weten dat we hiermee bezig zijn is het heel fijn om met mensen te praten die t zelfde meemaken en soms even lekker van je afschrijven. Dat mijn vriend er anders mee omgaat daar kan ik me nu gelukkig wel bij neerleggen maar in het begin heeft dat me zo enorm gefrustreerd.. totdat ik besefte dat ik eigenlijk helemaal niet kan verwachten dat hij er hetzelfde tegenaan kijkt als mij..

 

@jeanine: Dankjewel.. en spannend voor je! Hopen dat alles goed gaat, ik duim voor je!

 

@Marijke: Thanx!  Ik probeer ook wel n beetje rustig aan te doen en meer aan mezelf te denken.. in eerste instantie ging ik op de automatische piloot maar door maar dat werkt op den duur ook helemaal averechts heb ik gemerkt..

 

 

 

Groetjes, Mimi :-*

Share this post


Link to post
Share on other sites

He mimi..

 

Pff wat een verhaar zeg...Heftig!!

 

Ik wens je heel veel succes!!!

 

Liefs han

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information