Jump to content

Ditte is back!!


Recommended Posts

Lieve meiden,

 

Daar ben ik weer!

Na onze laatste poging in februari / maart heb ik een tijdje afstand genomen van alles wat met onze kinderwens te maken had. We hebben nu 5 keer een poging gedaan, waarbij het de 4e keer niet tot een terugplaatsing kwam omdat we geen bevruchting hadden en ook maar heel weinig bruikbare eicellen. In principe een foutje van de dokter, aangezien hij me een "verkeerde combi" (althans voor mij) had voorgeschreven.

 

Na de poging heb ik heel lang erg veel last van mijn buik gehad. Uiteindelijk een echo gehad waarbij bleek dat er een cyste zat van 2,5cm. Die moest vanzelf weggaan, pas bij 3cm grijpen ze medisch in. Inmiddels waren we toen al 5 weken na de punctie, dus mijn vermoeden is wel dat de cyste groter is geweest dan 3cm. En mijn vermoeden is dat ik toch wel even zwanger ben geweest, ondanks dat de zwangerschapstest wel negatief was (héééél licht leek er een streepje te zijn, maar was ook al ongesteld).

Mijn lichaam gaf, voor mijn gevoel aan dat het even genoeg was geweest. Niet meer hormonen en even focussen op andere dingen.

 

Op 5 juli zijn G en ik getrouwd. We hebben een geweldige dag gehad met iedereen die ons lief is. Mooi weer gehad en iedereen was laaiend enthousiast over mijn jurk.

En nu we getrouwd zijn, is het tijd om na te denken of en hoe we verder willen.

 

Of vooral: H O E  ??!?!!

Want eigenlijk weten we zijn we er wel over uit dat wij onze kinderwens in vervulling willen laten gaan... Inmiddels hebben we een broer van G bereid gevonden om eventueel onze zaaddonor te zijn, maar we weten niet of het met mijn eicellen ook kan. Dus we hebben ons net opnieuw naar een ziekenhuis in de omgeving laten verwijzen (aangezien we het afgelopen jaar in behandeling in Düsseldorf) zijn geweest) om de mogelijkheden vanaf hier te bespreken.

Dus een zaaddonor, maar mocht dat geen optie zijn dan kijken we of eiceldonatie kan. Helaas heb ik geen zus die ons zou kunnen helpen. Dus geen idee of we in aanmerking zouden kunnen kpmen.

 

Ik ben benieuwd hoe het met iedereen gaat!

 

Liefs,

Ditte

Link to post
Share on other sites

Hey Ditte,

 

Ik had je prive ook nog geschreven, maar zal je hier nog even opnieuw info geven wat ik heb gehoord.

Geertgen heeft een doorstart gemaakt, is samen gegaan met Nije Bârrehus in Wolvega.

Misschien dat jullie hier iets mee kunnen?

In elk geval misschien eens een gesprekje waard?

Kosten? Ongeveer 65E.

 

Liefs Pitbull_lady :love2:

 

Ps Nog van harte met jullie trouwen! Veel geluk samen!

Link to post
Share on other sites

Hi ditte,

 

Welkom terug op het forum! Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk!! Zo te horen heb hè heerlijk genoten van jullie dag!

 

Ik had pas een hele uitgebreide  reactie geschreven en toen was de internet verbinding verbroken...dus nu een tweede poging..

 

Pff, jullie staan voor een lastige keuze! Wij hadden ons voorgenomen Max 6-7 icsi te doen en dan te stoppen. Mogelijkheden hiertoe zijn financieel gezien voor iedereen natuurlijk verschillend... Ik heb ook ooit nagedacht over een zaaddonor en dan de broer van mijn man, nooit met hem erover gesproken hoor, maar vond het wen lastig issue. Ja fijn om het in de familie te houden, zodat mijn man ook dingen herkend, maatvoer de toekomstige verhoudingen in de familie en evt neefjes/ nichtjes, die dan halfbroertjes en zusjes worden een lastig verhaal...anderzijds zou ik het toch weer eerder doen dan adoptie...

 

Ben daarom erg benieuwd naar welke weg jullie gaan kiezen!

 

Ik ben in december van onze vierde icsi bevallen van een zoon en ben sinds de bevalling eigenlijk alweer in een voorbereidingstraject voor een brusje. (Inenting tegen rode hond, afvallen, bekkenproblemen verhelpen, zo gezond en fit mogelijk worden door wijziging voedingspatroon, borstvoeding stopzetten, medicatie en verkrijgbaarheid hiervan, behandelingsplan, verzekeringen in nl en Duitsland), Zoals het we nu uitziet gaan we waarschijnlijk voor een cryo in oktober en daarvoor gaan wij terug naar onze kliniek in Duitsland (niet Düsseldorf) Tot dusver hebben we altijd twee Emmy's gehad, maar omdat onze zoon nog redelijk jong is en wij op dit moment een tweeling niet aan  zouden kunnen (we hebben nu onze handen alvol), nemen wij minder risico waardoor de kans om zwanger te worden natuurlijk ook minder is. Maar dit is weer een nieuw traject, dus doen we het eerst rustig aan. dit keer ga ik veel beter voorbereid weer het traject in en veel bewuster, maar op dit moment minder emotioneel... Ik zie deze poging als een bonus...een kans die je niet moet laten liggen...

 

Heel veel succes bij jullie gecompliceerde keuzes en ik hoop van harte dat jullie jullie wondertje ook maar snel mogen beleven!

Link to post
Share on other sites

Hoi,

 

@Pitbull: wat stom, ik heb helemaal geen berichtje gezien!! Zal wel weer aan ons internet liggen... Een paar maanden geleden hebben we hier glasvezel gekregen, sinds dat kastje in de meterkast hangt doet ons wifi heel raar. En we gebruiken die glasvezel niet eens...

We hadden inderdaad al op internet gezien dat je weer afspraken kunt maken bij Geertgen.

 

Het blijft een lastige keuze. We hebben een nieuwe verwijzing gevraagd naar het plaatselijke ziekenhuis waar ze ook vruchtbaarheidsbehandelingen doen. Dat is inmiddels 1,5 week geleden en nog geen afspraak thuis gestuurd gekregen, dus de vraag is of ze ons nog willen hebben. Kan me voorstellen dat ze niet zo goed tegen de kritiek konden die we ze destijds hebben gegeven. Maar het is zoveel makkelijker als je naar een ziekenhuis in de  omgeving kunt dan dat je minimaal 2 uur moet rijden!

Alhoewel we afgelopen weekend wel hebben besloten toch ook nog een gesprek in Düsseldorf te gaan hebben, kijken wat dr. Scholtes adviseert.

 

En daarna denk ik inderdaad dat we ook een intakegesprek willen bij Geertgen. Ik vrees dat onze volgende stap dan toch ECD gaat worden! Ik heb echt het idee dat zolang een kindje onder mijn hart groeit het niet uitmaakt dat het niet biologisch van mij is. Maar wie weet dat we toch nog 1 keer een ICSI-poging gaan doen...

 

@Conny: jullie zoon is natuurlijk alweer 7 maanden! Sjonge wat gaat dat hard!! Ik kan me voorstellen dat jullie je al een beetje aan het voorbereiden zijn op een nieuwe poging. Wie weet lukt het met deze cryo wel!! Volgens mij begin je na een zwangerschap weer met een "schone lei" mbt het aantal pogingen toch? Dus dat scheelt toch in eerste instantie een hoop geld. Want het vliegt wel je zak uit met die pogingen! Hebben jullie in Duitsland wel een kliniek waarbij een Nederlands ziekenfonds vergoed? Of ben je nog steeds in Duitsland verzekerd?

 

Liefs,

Ditte

Link to post
Share on other sites

Hi ditte,

 

Ik zou mij als ik jou was ook bij meerdere ziekenhuizen informeren voordat je definitief je keuze maakt hoe je verder wilt. Ik weet natuurlijk niet wat er bij jullie precies aan de hand is, maar wij hadden Zeker nog een icsi gedaan. Ik zou het wel lang hebben voorbereid om zo goed mogelijke kansen te hebben. Ik heb dat bijvoorbeeld nu ook gedaan. Inenting tegen rode hond, afvallen, ik loop voor mijn bekken bij de osteopaat, mijn eetpatroon gewijzigd en ik loop bij de mesoloog om te kijken welke tekorten ik in mijn lichaam heb, daarvoor een dieet en voedingssupplementen gekregen en merk duidelijk verschil: heb meer energie, uitslag verdwijnt op de meeste plaatsen (ook op plekken waar ik het al 20 jaar heb..) mijn darm functioneert beter, etc. Verder hen ik de verkrijgbaarheid van mijn evt medicatie in Nederland gecheckt, behandelingsplan gevraagd, de eerst benodigde medicatie uit Duitsland geïmporteerd, etc. Ja, is allemaal niet zo simpel! ;D zeker als je bedenkt dat sommige zo even zwanger zijn!! En ik krijg vragen waarom we het nu niet op de natuurlijke manier proberen...grrr net of alle problemen nu opgelost zijn omdat we een kindje hebben...gewoon even flink gaan klussen. :o....nog een keer iedere maand de hoop en teleurstelling zie ik niet zitten! Natuurlijk sluit ik niet uit dat er een kleine kans is, maar daar ga ik mijn hoop niet op vestigen!

 

Onz cryo pogingen moeten we zelf betalen. Ik ben in zowel Nederland als Duitsland verzekert, maar beide vergoeden het niet. Nederland niet omdat de cryos uit een vierde icsi komen, Duitsland niet omdat cryos in het algemeen niet vergoedt worden. Ik begin verder wel met een schone lei, dus ik had ook in Nederland een gratis behandeling kunnen doen, maar dan miet ik weer helemaal opnieuw get traject in in Nederland. Een cryo behandeling is simpeler en de kliniek kent mij en mijn medische gegevens goed en heeft meer mogelijkheden dan in Nederland. Dus betalen we toch zelf, maar daarna heb ik gewoon nog drie pogingen in Nederland. Ik xie dit dus als een bonus ook al moet ik get zelf betalen. In Duitsland moesten we de behandelingen Zoiezo altijd voor de helft betalen, dus we schrikken er ook niet meer zo van! ;) en hebben het er graag voor over! Helemaal nu we zo van ons kleine manneke genieten. Hij is zo vrolijk, leergierig, nieuwsgierig en actief!

 

Dit keer denk ik wel een embryo ipv twee, nu toch een beetje bang voor tweeling aangezien onze zoon nog zo kort erop zit...zou teveel spanning geven in onze relatie denken we...

 

Ben benieuwd hoe het bij jullie verder gaat en blijf je graag volgen!

 

Ik duim voor je!

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Hoi,

 

Hier weer even een kleine update.

Komende week hebben we een afspraak in Düsseldorf. Eerlijk gezegd verwacht ik daar nog het meeste van, aangezien daar de mogelijkheden toch wat uitgebreider zijn dan in ons streekziekenhuis.

In dat ziekenhuis hebben we 15 september een afspraak. Helaas met de arts met wie we de laatste keer dat we daar waren een buitengewoon vervelend gesprek hadden. Hij zei toen "out of the blue" dat er waarschijnlijk bij mij ook wel wat mis zou zijn als ik na 3 ICSI-pogingen niet zwanger was en we geen cryo's hadden.

Uiteindelijk had hij daar wel gelijk in, maar ze konden er in Nederland geen verdere verklaring voor geven. Dus dat voelde zó onbevredigend.

 

Mijn gevoel zegt me dat mijn lijf ook protesteert tegen al die medicatie. Misschien slaat het nergens op, maar ik krijg die gedachte niet uit mijn hoofd.

Conny, jij hebt toch eiwitten gebruikt tijdens je behandeling? Zijn dat eiwitten die je gewoon kunt gebruiken of moet het echt op doktersrecept?

 

Groetjes,

Ditte

Link to post
Share on other sites

Hi ditte,

 

Ik kon l'arginin, dat eiwit gewoon bij de apotheek halen, doktersrecept is niet nodig. Is namelijk voor bodybuilders bedoeld! ;D

Info:

http://natural-fertility-info.com/increase-ivf-success

 

Wat ik gedaan heb:

http://www.ivf-site.nl/Forum/index.php?topic=474.75

 

Botte arts die zegt dat na drie keer icsi bij jou ook wel wat mis zou zijn. Mijn arts reageerde heel anders: het verbaasd mij dat je nog niet zwanger bent, de meesten in jouw situatie zijn nu zwanger...had trouwens ook nooit cryo's behalve dus de laatste keer. ik ken jouw geschiedenis niet echt, maar ik heb in Duitsland ter bevordering van de innesteling granocyte gekregen. Wel duur spul 110 euro stuk (en wordt nergens door vergoed) en officieel voor mensen na chemotherapie, maar nu wel zwanger geworden... Vanaf de innesteling tot en met 12/13 weken zwangerschap twee keer per week spuiten. Je moet hier alleen wel tekenen voor off. label gebruik van het medicijn. Langdurige uitwerkingen ervan zijn niet bekend, want ze begonnen hier pas 13 jaar geleden mee. Mijn zoon is kerngezond, had een super navelstreng en daardoor een 9 ponder geworden. Natuurlijk vraag ik mij wel eens af of dit medicijn daar invloed op gehad heeft...en of het in de toekomst gevolgen heeft.

 

Artikel over granocyte wat mede door mijn behandelend arts arts geschreven is:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2907225/

 

En een wat algemenere:

http://www.deutschlandfunk.de/krebsmedikament-bei-kinderwunsch.709.de.html?dram:article_id=88718

 

Veel succes en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel. Wees wel sturend in dusseldorf, in Duitsland zijn het private klinieken en daar is de klant koning en geen volger van de arts (zoals in Nederland).een second opinion is in Duitsland normaler, vaste huisartsen of specialisten heb je niet, tenzij je dat zelf wilt...zorg dat hij de tijd voor je neemt en al je vragen beantwoord, anders zit je bij de verkeerde arts...(die met de dikke bmw, gouden horloge etc)

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information